10 aug. 2023 | 11:09

Meteorologii au făcut anunţul, vremea o ia razna din nou. E avertisment de grindină şi vijelii

Vremea Meteo
Meteorologii au făcut anunţul, vremea o ia razna din nou. E avertisment de grindină şi vijelii
Unde vin vijeliile in Romania

Meteorologii au făcut anunţul, vremea o ia razna din nou. E avertisment de grindină şi vijelii de la Administrația Națională de Meteorologie. În ce parte de țară vor lovi vijeliile în următoarele ore și cât este valabilă avertizarea meteo.

Cod galben de vijelii în România. Unde vor face ravagii ploile abundente

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis cod galben de furtuni și vijelii pentru mai multe zone România.

Astfel, o avertizare de cod galben de vreme rea este valabilă joi, între orele 10:00 și 20:00.

Unde este valabil codul galben de vreme rea

Unde este valabil codul galben de vreme rea

Ce fenomene meteo aduce avertizarea meteo

În intervalul codul galben, în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin ploi, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, adică rafale de 50…60 de kilometri pe oră și izolat grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de ploi vor fi de 20-25 de litri pe metrul pătrat și izolat de peste 30-40 de litri pe metrul pătrat.

Zonele care sunt afectate de codul galben de vijelii

Afectate de codul galben de vijelii, conform hărții de mai sus, vor fi Județele: Alba iulia, Hunedoara, Suceava, Neamț, Covasna, Brașov, Sibiu, Prahova, Caraș Severin, Vâlcea, Argeș, Gorj. În plus, conform ANM, astfel de manifestări cum sunt nunțate de codulgalben vor fi izolat și în restul teritoriului.

Pe de altă parte, prognoza meteo ANM pentru vineri, 11 august 2023, arată că după-amiaza sunt așteptate ploi locale în zonele montane și submontane, în timp ce în restul teritoriului vor fi averse de scurtă durată.

De asemenea, vântul va sufla moderat în Moldova, în sudul Banatului și la munte. Din punct de vedere al regimului termic, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza meteo ANM 11 august 2023, pentru București

Astfel, temperaturile se vor situa în general în jurul normelor calendaristice pentru acestă perioadă din an, asta însemnând că temperaturi maxime vor oscila între 22-30 de grade Celsius.

În București, vineri, 11 august 2023, vremea va fi în general frumoasă, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, însă relativ răcoroasă dimineața.

Astfel, prognoza pentru 11 august 2023, indică că temperatura maximă a aerului va fi de 29-30 grade Celsius, iar cea minimă de 15-17 de grade Celsius. Nu în ultimul rând, locuitorii Bucureștiului trebuie să știe că probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Nu în ultimul rând, cei care își fac planuri pentru vacanța de Sfântă Maria trebuie să știe că nu vor da greș nici mergând la mare, dar nici mergând la munte. Ziua de 15 august, conform meteorologilor ANM, va fi una călduroasă, iar posibilitățile de ploaie vor fi reduse în toată țara.

Parteneri
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de Monica Bîrlădeanu
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Adelina Pestrițu a întors toate privirile la nunta Monicăi Bîrlădeanu! A ales o coafură retro și o rochie spectaculoasă, tip sirenă, cum doar la Hollywood mai vezi
Unica.ro
Centrale de apartament, știrea momentului. Ce spune șeful Electrocentrale Bucureşti
EVZ.ro
BRomania, declarații exclusive despre iubită. Cei doi sunt împreună de aproape un an. Cât de mult s-a schimbat Fabiola
Spynews
Ordin pentru banii românilor. Amendă 10.000 lei dacă întârzii. Iohannis a semnat
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
ZIUA de PENSII, MODIFICATĂ! Cinci MILIOANE de SENIORI, VIZAȚI DIRECT
Mediaflux
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro