09 aug. 2023 | 14:45

Anunţ ANM de ultimă oră. Ce se întâmplă cu vremea în România. Elena Mateescu: „Masa de aer rece”

Știri generale
Anunţ ANM de ultimă oră. Ce se întâmplă cu vremea în România. Elena Mateescu:
Anunţ ANM de ultimă oră. Ce se întâmplă cu vremea în România. Elena Mateescu: "Masa de aer rece"

Vremea din România a fost extrem de ciudată și schimbătoare în ultima perioadă și se pare că schimbările bruște nu se opresc aici. Specialistul ANM, Elena Mateescu, a făcut un anunț important pentru români. Ce se întâmplă la noi în țară, din punct de vedere meteorologic, în următoarele zile.

Vremea a luat-o razna în România

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre schimbările bruște de temperatură de la noi din țară. După ce ne-am confruntat cu zile caniculare, temperaturi de peste 40 de grade, termometrele au indicat acum puțin peste 20 de grade.

Specialistul spune că este vorba despre o masă de aer rece, care a venit dinspre partea de nord-vest a Europei și a ajuns și pe teritoriul țării noastre. Acest fenomen va mai sta în România și zilele acestea și vom observa temperaturi sub 30 de grade

„Semn că masa de aer venită dinspre partea nord-vestică a Europei a staţionat şi va mai staţiona pe parcursul acestei săptămâni în zona ţării noastre.

Această masă de aer a adus, practic, şi o schimbare în ceea ce priveşte evoluţia condiţiilor meteorologice, atât din punct de vedere al regimului de temperaturi, cât şi de precipitaţii”, a spus specialistul.

Ploile deja au început să se diminueze, dar temperaturile încă nu vor ajunge la valorile de 40 de grade cu care ne-am obișnuit.

Ciclonul care a lovit România

Un ciclon extrem de puternic a lovit Europa și a ajuns și la noi în țară. Specialiștii au subliniat că aceste schimbări drastice sunt rezultatul încălzirii globale, care va face ravagii de la an la an.

Meteorologii spun că nu este deloc de glumit cu aceste fenomene extrem de ciudate și că situația se poate agrava în următorii ani.

Vremea se îmbunătățește, iar în weekend vor ajunge temperaturile din nou la 34-35 de grade. Scăpăm de ploi și ne vom bucura din plin de minivacanța de Sfânta Maria, de la data de 15 August.

“Weekend-ul vine cu vreme în încălzire pentru că deja, de la o zi la alta, o să consemnăm valori de temperaturi în creştere, de la 32 de grade pentru ziua de vineri, sâmbătă, de asemenea, 32-33 de grade cu 30-31 în Capitală, iar minivacanţa, din nou, luni şi marţi, chiar 34 de grade”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Șase semne zodiacale care au succes în tot ce își propun
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Decizie pentru mașinile pe benzină/motorină. Interzis în UE. Nu se mai vând, nu se mai cumpără
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
Mai multe ZILE LIBERE pentru angajați! Cine beneficiază
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro