Dacă obișnuiești să faci cumpărături pentru casă la Ikea, fără îndoială celebrele chiftele comercializate în unitățile cu pricina nu îți sunt străine. Reprezentanții lanțului de magazine au dezvăluit care este rețeta preparatului. Află în rândurile de mai jos ce ingrediente se folosesc la gătitul chiftelelor.
În cazul în care obișnuiești să faci cumpărăturile pentru casă la Ikea, cu siguranță ai auzit deja despre celebrele chiftele suedeze care se comercializează în magazinele ce țin de lanțul de retail amintit. Dacă te întrebi ce este atât de special la ele, trebuie doar să le guști.
Chiftelele suedeze sunt incredibil de moi, fiind preparate extra suculente, dintr-o combinație de carne de porc și de vită și (uneori) pâine în loc de pesmet. Preparatul este ușor condimentat, cu notă de nucșoară și alte ingrediente ce îl fac cu totul special. La final, bilele de carne sunt înăbușite într-un sos cremos.
Multe gospodine s-au întrebat care este rețeta secretă a chiftelelor în sos de smântână comercializate în magazinele Ikea. Reprezentanții lanțului de retail au făcut publice ingredientele și modul de preparare pe care îl respectă în cazul acestei mâncăruri.
Pentru chiftelele din carne, se folosesc următoarele ingrediente:
Pentru sosul suedez de smântână, se folosesc ingredientele de mai jos:
Modul de preparare nu este deloc dificil. Dacă dispui de ingredientele expuse în listele de mai sus, poți să urmezi următoarele indicații pentru a găti preparatul chiar în bucătăria ta. Cum trebuie să procedezi?
Citește și: Secretul celor mai gustoase chifteluțe daneze. Ingredientul special care este folosit
Se scot chiftelele din cuptor după ce s-au rumenit foarte bine și se introduc în sosul fierbinte, amestecându-le ușor. Chiftelele suedeze sunt gata, se pot servi la masă atât timp cât nu sunt prea calde.