04 aug. 2023 | 07:57

De ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara. Sfatul regretatului medic Gheorghe Mencinicopschi

Diverse
De ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara. Sfatul regretatului medic Gheorghe Mencinicopschi
Foto: Profimedia

Sunt alegerea multora pentru ultima masă a zilei, mai ales în perioadele în care își doresc să dea jos kilogramele în plus, însă regretatul medic a explicat de ce ar trebui, de fapt, evitate la cină. Află, din rândurile de mai jos, de ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara. Ce sfaturi a dat Gheorghe Mencinicopschi.

De ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara

În general, pentru cei care vor să dea jos câteva kilograme nedorite acumulate, supele sau ciorbele sunt aliați de nădejde, mai ales când au nevoie să își potolească foamea sprea finalul zilei. Pentru că sunt preparate cu mult lichid, tindem să credem că sunt mai ușor de digerat și ne vor ajuta să ajungem mai repede la greutatea pe care ne-o dorim.

În 2013, pe pagina sa de Facebook, regretatul medic Gheorghe Mencinicopschi a explicat de ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara, de fapt. Acesta a punctat că orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi greu de digerat.

Te-ar putea interesa și: Este sau nu sănătoasă slănina de porc? Ce spunea medicul Mencinicopschi despre felul de mâncare atât de iubit de români

De ce nu este bine să mâncăm ciorbe și supe seara. Sfatul regretatului medic Gheorghe Mencinicopschi

Foto: Profimedia

Ce sfaturi a oferit medicul Gheorghe Mencinicopschi

La cină, în farfurie ar fi mai bine să avem un preparat pe bază de legume și proteine animale, de preferat pește.

Medicul a punctat că supele și ciorbele pot provoca pusee de hipertensiune nocturnă. Sunt bogate în aminoacizi care, pe parcursul nopții, pot crește tensiunea arterială.

„Atentie la masa de seara! Evitati sa mancati supe sau ciorbe si pregatiti o masa cu legume si proteine animale(peste). Orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi greu de digerat.

Pentru cei care preferă supele la cină, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că bine ar fi să renunţe la acest obicei. Motivele? Supele pot declanşa pusee de hipertensiune nocturnă. Ca şi ciorbele, supele conţin o cantitate mare de aminoacizi. Pe parcursul nopţii, aceşti aminoacizi pot amplifica tensiunea arterială”, a fost mesajul publicat în 2013 pe pagina de Facebook a medicului Gheorghe Mencinicopschi.

Te-ar putea interesa și: De ce a fost condamnat la închisoare medicul Gheorghe Mencinicopschi. A fost eliberat după doi ani

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Zodiile protejate de Sfânta Parascheva. Urmează să aibă spor în aceste domenii
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Cutremur la TV. Titanul român al televiziunii revine după 11 ani: Mai mult de frică!
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
Putin e GATA de RĂZBOI cu NATO! Anunțul serviciilor SECRETE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro