03 aug. 2023 | 22:50

Ingredientul secret pentru o mămăligă cremoasă. Aşa iese fără cocoloaşe şi delicioasă

Sfaturi Culinare
Ingredientul secret pentru o mămăligă cremoasă. Aşa iese fără cocoloaşe şi delicioasă
Ingredientul secret pentru o mămăligă cremoasă

Mămăliga este un preparat extrem de iubit de români și nu numai. Nu este deloc greu de făcut și nu necesită multe ingrediente, fiind totodată un înlocuitor perfect pentru pâine. Totuși, hai să vedem ce ingredient secret ar trebui adăugat, pentru a obține cea mai cremoasă mămăligă.

Cum să obții cea mai cremoasă mămăligă

Cu siguranță, mămăliga este unul dintre cele mai importante preparate din bucătăria românească, care este consumată de obicei alături de o mulțime de preparate. Iar rețeta este cât se poate de simplă. Se face din doar câteva ingrediente pe care toată lumea le are la îndemână în cămară.

Ingrediente: 

  • 4 căni de apă
  • o cană de făină de mălai
  • 100 g de unt
  • 150 g de smântână (ingredientul care o face mai cremoasă)
  • sare după gust

Mod de preparare

Deși nu trebuie să fii maestru în arta culinară pentru a prepara o mămăligă, există totuși câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont atunci când o faci, pentru ca aceasta să iasă perfect, fără cocoloașe. Și dacă mai adaugi și un ingredient secret, vrei transforma rețeta în una cu totul și cu totul specială.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă de câteva ori pe săptămână. Beneficiile nebănuite ale preparatului

Știm deja cu toții că rețeta clasică de mămăligă implică să pui apă la fiert și sare, iar când dă în clocot să torni mălaiul în ploaie, amestecând continuu, pentru a evita formarea cocoloașelor. În continuare, se lasă să fiarbă, după care se adaugă untul și se mai amestecă din când în când pentru a fierbe uniform.

La final, înainte de a opri aragazul, chefii bucătari recomandă să adaugi smântână, să amesteci bine până să omogenizează, după care să o iei de pe foc. Vei vedea că mămăliga va ieși mult mai cremoasă și va avea un gust aparte.

După ce mămăliga a fiert, răstoarn-o întotdeauna pe un fund de lemn. De ce să faci acest lucru? Ei bine, tocătorul va împiedica aburii să se ridice și va absoarbe surplusul de lichid din preparat.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Ai preparat greșit până acum mămăliga. Când trebuie adăugat mălaiul de fapt. Așa nu va mai face niciodată cocoloașe

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Șoferii nu știu cum să reacționeze. Semnul de circulație care îi încurcă rău
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”