Celebrele tratamente cu nămol de pe plajele românești nu vor mai fi la fel, după apariția acestor informații alarmante. Conform acestora, nămolul vândut pe plajele din România ar fi colectat din zona de deversare a unui sanatoriu. Citește mai departe și află informațiile alarmante despre această situație.
Practicate încă de acum câteva zeci, poate sute de ani, tratamentele cu nămol de la malul Mării Negre și-au dovedit eficacitatea, mai ales pentru cei cu afecțiuni reumatologice. Sunt deja celebre nămolurile de la Techirghiol, an de an zona fiind plină de turiști care fac aceste tratamente.
Conform specialiștilor, acestea sunt de fapt terapii complementare, iar în zone precum Eforie Nord, pe coasta Mării Negre, există băi de nămol, precum și tratamentele originale de întinerire Gerovital și Aslavital.
Această afirmație are la bază o justificare cât se poate de reală, în urma apariției unor informații care au menirea de a trage un mare semnal de alarmă, referitor la sănătatea celor care fac astfel de tratamente.
Vezi și: Pericolul ascuns în nămolul de pe plajă. Specialiștii trag un semnal de alarmă
O anchetă realizată de Digi24 a scos în evidență anumite practici care nu fac altceva decât să pună în pericol viața turiștilor, mai ales a celor care apelează la tratamentele cu nămol de la malul Marii Negre.
Conform anchetei jurnalistice, Digi 24 spune că nămolul vândut pe plajele din România ar fi colectat din zona de deversare a unui sanatoriu aflat în localitatea Techirghiol. Conform dezvăluirilor, cei care vând nămol pe plaje, în loc să-l extragă din lacul din localitate, preferă să-și umple sticlele din zona de deversare a Sanatoriului Balnear din Techirghiol.
Riscurile sunt extrem de mari, fiind posibile infecții sau chiar alergii la nivelul pielii pentru cei care fac tratamentele cu nămol cumpărat de pe plaje.
Vezi și: Vești proaste despre Lacul Techirghiol. Specialiștii trag semnalul de alarmă extrem de important!
Deși specialiștii în domeniu au tras semnale de alarmă cu privire la calitatea acestui nămol, vânzătorii abulanți, interesați doar de câștigul imediat, vând în continuare nămolul colectat din zona de deversare a sanatoriului.
Conform sursei citate, o sticlă cu nămol ajunge să coste și 50 de lei pentru o sticlă de 5 litri, în comparație cu prețul practicat pe plaja din Techirghiol, unde nămolul se vinde cu cel mult 10 lei pe cutie.
Informațiile au mai scos la iveală faptul că parte din cei care vând nămolul nu au cunoștințe despre proveniența acestuia.
Deși are aceeași culoare, aparent, spun specialiștii, diferența o face mirosul. În cazul celui proaspăt, culoarea este mai închisă, iar în cazul celui colectat din canalul de deversare este cu totul alta, precum și mirosul este cu totul altul.
Vezi și: Lacul Techirghiol a devenit roz! Cum a fost posibil acest lucru, conform specialiștilor VIDEO
Aceiași specialiști, așa cum spuneam, trag un mare semnal de alarmă, spunând că nămolul, vândut pe plajele din România ar fi colectat din zona de deversare, are riscuri mari de iritații cutanate, iar efectele dorite de cei care îl folosesc nu mai sunt aceleași.
Așadar, dacă ajungeți în zonă, este de preferat fie să mergeți direct în Sanatoriul Balnear, fie să încercați să vă cumpărați nămolul direct de la sursă. În alte condiții, există riscuri mari de sănătate.