Între pregătirea grădinii de primăvară și plivitul de vară, poate fi dificil să găsești timp pentru a te ocupa de partea de grădină în care ai plantate florile. Cu toate acestea, odată ce vine luna septembrie și începe toamna, grădinăritul începe să încetinească, astfel că este un moment excelent pentru a te ocupa și de alte proiecte. Ca de exemplu, să plantezi noi flori, care îți vor colora în multe nuanțe primăvara.
Te numeri și tu printre norocoșii care locuiesc la curte și au mult loc la dispoziție pe care să îl înfrumusețeze cu cele mai vii și colorate plante? Ei bine, în rândurile de mai jos îți dezvăluim florile care ar trebui puse deja de toamna în pământ, pentru ca odată cu sosirea primăverii acestea să îți înfrumusețeze garantat grădina.
Violete
Unele dintre cele mai spectaculoase plante, care înfloresc atât primăvara, cât și toamna. Au nevoie doar de multă lumină, fiind flori extrem de rezistente la temperaturi mai scăzute.
Lalele
Un alt bulb foarte popular care înflorește primăvara, lalelele sunt cel mai bine de plantat toamna, când solul s-a răcit după căldura verii. Ele sunt, totodată, și unele dintre cele mai colorate flori, cu nuanțe roșii, roz, galbene, portocalii sau chiar negre. Florile pot avea și ele o gamă largă de forme, inclusiv flori cu o singură floare sau flori duble.
Bujori
Bujorii se mândresc cu flori mari și frumoase, de culoare roz, roșie, portocalie, galbenă și albă. Ele pot fi simple sau duble și sunt cunoscute pentru parfumul lor floral dulce.
Crescând din tuberculi, mai degrabă decât din bulbi, bujorii trebuie plantați toamna, de obicei în septembrie sau octombrie, urmând a înflori în perioada aprilie-iunie.
Crini
În lume există peste 90 de specii diferite de crini, inclusiv soiuri populare de crini asiatici, crini de Paște, crini tigru și crini de zi. Adaptabile la o serie de condiții, multe dintre ele pot crește chiar și în curți umbrite.
Cunoscuți pentru florile lor îndrăznețe din timpul verii, bulbii de crin se plantează de obicei toamna, cu aproximativ 4 săptămâni înainte de data primului îngheț. Sincronizarea este importantă, deoarece au nevoie de suficient timp pentru a încolți niște rădăcini înainte de venirea înghețului puternic.
Anemone
Anemonele oferă frunze dantelate și petale albe, albastre, roșii sau galbene care înconjoară un centru întunecat foarte contrastant. Forma lor delicată și florile colorate vor ieși în evidență cu siguranță în orice grădină.
Ele înfloresc din primăvară până toamna, dar este bine să plantezi bulbii de anemone înainte de octombrie pentru a garanta flori de primăvară.
Citește și: Cum să pregătești trandafirii pentru iarnă. Secretul prin care protejezi florile de îngheț
Citește și: Ce trebuie să faci cu frunzele viţei de vie la început de august. Aşa va fi plină de struguri în toamnă