01 aug. 2023 | 15:14

Povestea bunicii din România care a împlinit 107 de ani. A rămas văduvă la 39 de ani și a crescut patru copii. ÎPS Teofan i-a dat ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” FOTO

Diverse
Povestea bunicii din România care a împlinit 107 de ani. A rămas văduvă la 39 de ani și a crescut patru copii. ÎPS Teofan i-a dat ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” FOTO
A rămas văduvă la doar 39 de ani

După cum bine se știe, există recorduri de longevitate ale unor persoane în întreaga lume. Multe dintre acstera chiar au intrat și în celebra ”Guiness Book of Records”. Nu știm dacă Maria Pânzariu va intra în această carte, dar știm care este povestea bunicii din România care a împlinit 107 de ani. Citește mai departe și află și tu povestea buncii Maria Pânzariu.

Maria Pânzariu, sau p povestea bunicii din România care a împlinit 107 de ani

Deși nu a fost vizitată de reprezentanții ”Guiness Book of Records”, Maria Pânzariu, conform datelor statistice, este cea mai bătrână persoană în viață din România.

Vezi și: A murit cel mai bătrân om din lume. A trecut prin ambele Războaie Mondiale

Născută în 1916, în perioada Primului Război Mondial, bunica Maria Pânzariu a fost martora tuturor schimbărilor prin care România acelor vremi avea să treacă.

De la Răscoala Slătinarilor din 1918 și până la Cel De-al Doilea Război Mondial și venirea comuniștilor, toate aceste episoade importante din istoria contemporană le-a trăit la intensitate maximă.

Povestea bunicii din România care a împlinit 107 de ani. A rămas văduvă la 39 de ani și a crescut patru copii. ÎPS Teofan i-a dat ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” FOTO

Bunica Maria Pânzariu, la 107 ani

Astăzi, 1 august, este ziua domniei sale, iar familia i-a fost alături, având în vedere și cel mai important moment al vieții sale de până acum, și anume faptul că ÎPS Teofan i-a oferit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv”.

Provenită dintr-o familie simplă, de țărani, fiica lui Gheorghe și Maria Pricop, bunica a mai avut alți doi frați, pe Aneta și Mihai. Dramele au năpădit-o încă de când era copilă, având în vedere moartea tatălui pe front.

Văduvă la doar 39 de ani

După perioada copilăriei, una extrem de grea, la maturitate avea să-l cunoască pe Haralambie Pânzariu, acesta devenindu-i și soț, dar se pare că ghinionul nu a ocolit-o nici de data asta.

Vezi și: Ce facultate a ales Eliza Iliescu. Fiica celei mai bătrâne mame din România ştie deja ce carieră va avea (Exclusiv)

Pe când avea doar 39 de ani, Maria Pânzariu avea să devină văduvă, rămânând singură cu trei copii, Jan, Ana și Verginia, iar următorii 70 de ani din viață și i-a dedicat copiilor, nepoților și, ulterior strănepoților și stră-strănepoților.

Maria Pânzariu, un munte de smerenie

Pe lângă grija purtată copiilor și, ulterior urmașilor, bunica Maria s-a dedicat și bisericii, iar ca răsplată, ÎPS Teofan lua decizia de a-i acorda ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv”.

Vezi și: Secretul japonezilor pentru a găsi cea mai mare fericire. Sunt 3 pași simpli

Pe lângă această distincție, ÎPS i-a mai acordat, conform publicației locale botosani24.ro, și o distincție de vrednicie. Cu ocazia împlinirii a vârstei de 107 ani, primarul din localitatea în care bunica Maria Pânzariu locuiește, Durnești, din județul Botoșani, a decis să-i acorde și o diplomă aniversară.

Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Cel mai mic stat din lume va apărea în Balcani: „Vaticanul musulmanilor”, condus de Baba Mondi, liderul unei secte islamice, în Albania
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Prințul a revenit în Familia Regală. A fost dorința Regelui Charles
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP a ANUNȚAT! MĂSURI RADICALE dacă ajunge PREȘEDINTE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Lidia Buble, în doliu. Cântăreața a făcut anunțul trist pe rețelele de socializare: „Așa ne binecuvânta mereu”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro