27 iul. 2023 | 22:42

Farul, victorie în ultimul minut, Sepsi, succes categoric, CFR Cluj a tremurat pentru un egal. Nouă goluri în cele trei meciuri, Gheorghe Hagi a fost „un car de nervi” – FOTO & VIDEO

News
Farul, victorie în ultimul minut, Sepsi, succes categoric, CFR Cluj a tremurat pentru un egal. Nouă goluri în cele trei meciuri, Gheorghe Hagi a fost „un car de nervi” - FOTO & VIDEO

Sepsi a fost echipa care a deschis ziua din turul doi preliminar din Europa Conference League și a înfruntat CSKA Sofia în deplasare. Echipa lui Liviu Ciobotariu a avut inițiativa și a ratat mai multe ocazii, dar golurile au fost marcate în repriza secundă. Păun și Varga au reușit să înscrie și formația noastră s-a impus cu 2-0 și nu mai are emoții privind calificarea.

CFR Cluj a început mai bine partida de pe teren propriu cu Adana Demirspor și a deschis scorul prin Jefte. Finalul partidei a aparținut echipei vizitatoare și Stambouli, fost jucător la Tottenham și PSG, a reușit marcheze. Partida s-a terminat la egalitate: 1-1.

Partidă cu cinci goluri la Constanța, în meciul în care Farul a înfruntat Urartu. Oaspeții au condus de două ori, iar echipa lui Gheorghe Hagi a reușit să revină, după golurile marcate de Tudor Băluță și Adrian Mazilu. Golul victoriei a fost reușit de Ionuț Larie în minutul 90+5 și campioana României s-a impus cu 3-2.

În prima partidă a unei echipe din România în turul doi preliminar al Europa Conference League, FCSB s-a impus la Sofia, în urma golului marcat de Florinel Coman.

CFR Cluj – Adana Demirspor 1-1 (Jefte Betancor 6 / Stambouli 77)

Min 90+7. Final de meci. CFR Cluj a terminat la egalitate partida cu Adana Demirspor.

Min 78. GOL Adana! Defensiva echipei CFR Cluj se bâlbâie și balonul ajunge la Benjamin Stambouli  și jucătorul francez a reușit să egaleze. Pasa decisivă a fost semnată de Ndiaye.

Min 49. Ocazie Adana! Akintola trece de Manea și centrează, balonul ajunge la Akbaba, care șutează, însă portarul Sava respinge în lateral.

Min 46. A început repriza secundă.

Min 45+3. Final de repriză.

Min 22. CFR Cluj a dominat jumătatea primei reprize și a construit mai multe acțiuni. Avounou trimite în interiorul careului, Ajeti trimite cu capul, dar balonul ajunge în brațele lui Karacic.

Min 6. GOOOOOL CFR Cluj!!!! Cvek trimite balonul în careu și balonul este deviat de Birligea și apoi de Jefte Betancor, iar balonul ajunge în plasa porții. Atacantul spaniol este cel creditat cu golul. Faza a fost superbă.

Min 5. Ocazie Adana! Belhanda primește balonul la marginea careului și șutează puternic, printre fundași, dar portarul Sava respinge.

Min 1. A început partida.

CFR Cluj – Adana Demirspor, echipe de start

Echipa de start CFR Cluj: Sava – Kresic, Ajeti, Morgan – Manea, Cvek, Tachtsidis, Avounou, Camora – Bîrligea, Jefte Betancor
Rezerve: Bălgrădean, Hindrich, Krasniqi, Filip, Deac, Yeboah, Otele, Mogoș, Țîru, Lucaci, Fica
Antrenor: Andrea Mandorlini

Adana Demirspor: Karacic – Svensson, Manev, Guler, Rodrigues – Stambouli, Akbaba – Yusuf San, Belhanda, Akintola – Ndiaye
Rezerve: Ozbir, Cokcali, Dursun, Gravillon, Aydogan, Burak, Gulbrandsen, Tokoz, Nani, Erdogan
Antrenor: Patrick Kluivert

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”
Arbitru: Elchin Masiyev (Azerbaijan)

Farul – Urartu 3-2 (T. Băluță 27, Ad. Mazilu 45+4, Larie 90+5 / Maksimenko 23, Zotko 38 )

Min 90+5. GOOOOOL Farul!!!!! Ionuț Larie șutează în forță pe jos de la marginea careului și îl aduce echipa în avantaj.

Min 90+3, Alibec scapă singur spre poartă, dar se complică și își închide unghiul și nu este periculos.

Min 83. Ocazie Farul! Adrian Mazilu șutează din colțul careului, dar balonul se duce puțin peste poartă! Ce ocazie a avut puștiul descoperit de Gheorghe Hagi.

Min 55. Nedelcu trimite cu capul puțin pe lângă poarta adversă, ocazie bună pentru Farul.

Min 46. A început repriza secundă.

Min 45+5 Final de repriză. Patru goluri în primele 45 de minute.

Min 45+3. GOOOOOOL Farul!!!! Adrian Mazilu intră furtunos pe partea dreapta, driblează doi adversari, își pune mingea pe piciorul stâng și marchează spectaculos. Ce execuție are jucătorul pe care Farul l-a vândut la Brighton cu trei milioane de euro. Jucătorul a rămas la Farul până în iarnă, împrumutat de formația din Anglia.

Min 38. Gol marcat de Urartu, după gafa lui Aioani. Zotko execută o lovitură directă de la 30 de metri, portarul român nu își pune zid și este învins. Moment uluitor.

Min 30. Gheorghe Hagi este nervos și trimite mingea într-un panou publicitar. Arbitrul îi arată cartonașul galben.

Min 27. GOOOL Farul!!! Echipa lui Gheorghe Hagi depășește momentul dificil și egalează prin golul semnat de Tudor Băluță. Mijlocașul a preluat elegant cu călcâiul, a trecut de un adversar apoi a șutat cu piciorul stâng, de la 20 de metri. Execuția nu este grozavă, dar portarul greșește și scapă balonul în plasă.

Min 24. Gol marcat de echipa vizitatoare, rusul Artem Maksimenko își trece numele pe lista marcatorilor.

Sursa Foto: Sport Pictures

Min 13. Gheorghe Hagi își împinge echipa în ofensivă și Farul a ratat încă o ocazie. David Kiki șutează din afara careului, dar balonul este prins de portarul formației vizitatoare.

Min 7. Ocazie Farul Constanța! Echipa lui Gheorghe Hagi începe în ofensivă, Grameni trimite în careu, dar balonul trimis cu capul de Dragoș Nedelcu trece puțin pe lângă poartă!

Min 1. A început meciul.

Farul – Urartu, echipele de start:
Echipa de start a Farului: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – T. Băluță, Nedelcu, Grameni – Ad. Mazilu, Alibec, Benchaib
Rezerve: Buzbuchi – Queiros, Vînă, Rivaldinho, Santos, Vianna, Artean, Boli, Sîrbu, Sali, N. Popescu, L. Banu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Urartu: Melikhov – Tsymbaliuk, Piloyan, Zotko – Antwi, Salou, Marcos Junior, Margaryan – Mogilevets – Maksimenko, Grigoryan
Rezerve: Umreyan, Abakumov – Ghazaryan, Aghasaryan, Melkonyan, Barry, Mirzoyan, Ozbiliz, Stojanovic, Zdhikuua, Polyakov
Antrenor: Dmitry Gunko

Stadion: Central, Ovidiu
Arbitru: Martin Dohal / Asistenți: Adam Jekkel și Frantisek Ferenc (toți din Slovacia)

CSKA Sofia – Sepsi 0-2 (Păun 68, Varga 80)

Min 90+3. Final de meci, Sepsi s-a impus cu 2-0 și este favorită la calificare

Min 80. GOOOOOL Sepsi!!!!! Portarul lui CSKA face o preluare greșită în afara careului, Rondo preia balonul și îi pasează lui Varga, care trimite balonul în poarta goală, de la 20 de metri.

Min 68. GOOOOOOL Sepsi!!! Faza a pornit după o aruncare de la margine. Primul a ratat Varga și Nicolae Păun a reușit să trimită mingea în plasă. Un gol meritat, ținând cont de ocaziile pe care le-a avut echipa din România.

Min 46. A început repriza a doua.

Min 45+2. Final de repriză, tabela arată 0-0.

Min 41. Ocazie mare pentru Sepsi! Ștefănescu primește mingea în careu și este singur cu portarul, dar Busatto parează excelent! Putea să fie 1-0 pentru echipa lui Liviu Ciobotariu, dacă jucătorul ar fi fost mai atent.

Min 35. Ocazie pentru Sepsi! În urma unui corner, Bălașa trimite mingea pe lângă bară, cu capul. Echipa noastră este tot mai curajoasă.

Min 29. Ocazie pentru Sepsi! Matei scapă spre poartă, intră în careu, dar este blocat pentru că a întârziat și nu a șutat.

Min 17. Ocazie pentru Sepsi! Ștefănescu depășește un adversar, la marginea careului, și îi pasează lui Safranko, dar un fundaș intervine excelent. Este un meci complicat pentru echipa lui Liviu Ciobotariu.

Min 6. Heintz execută o lovitură liberă de la 20 de metri, din poziție ideală, dar șutează slab, în zid.

Min 1. A început partida de la Sofia. Sunt aproape 12.000 de spectatori.

UPDATE 19.30 – CSKA Sofia – Sepsi. Echipele de start:
CSKA Sofia: Busatto – Mahmutovic, Koch, Cordoba – Turitsov, Carreaza, Lindseth, Vion – Heintz – Phaeton, Nazon
Rezerve: Orlinov, Evtimov – Sanyang, H. Petrov, Shopov, Shaghoyan, Chorbadzhiyski, Donchev, Antonov, Papazov, Estrada
Antrenor: Sasha Ilic

Sepsi: Niczuly – Aganovic, D. Ciobotariu, M. Bălașa, Dumitrescu – Alimi, N. Păun – M. Ștefănescu, C. Matei, I. Gheorghe – Safranko
Rezerve: D. Moldovan, Gedo – Damașcan, Oroian, Francisco Junior, Oteliță, A. Nistor, Kallaku, Ninaj, R. Varga, Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: „Balgarska Armia” (Sofia)


România are patru echipe în turul doi preliminar din Europa Conference League. FCSB a câștigat la Sofia cu 1-0, duelul cu CSKA 1948, și a luat o opțiune serioasă pentru calificare în urma golului marcat de Florinel Coman. Succesul la limită nu l-a încântat pe Gigi Becali. Patronul FCSB a intrat în direct la televiziune și și-a certat crunt jucătorii.

Și Sepsi își începe aventura europeană tot la Sofia, în fața unui stadion ostil. Fanii lui CSKA Sofia au cumpărat toate bilete și se știe despre el că sunt destul de agresivi. Acum cu zece ani, au intrat pe stadion și au săpat în mijlocul terenului un mormânt, iar pe piatra funerară au scris numele firmei care controla clubul. Ceva asemănător au făcut în România și cei de la CSA Steaua, care s-au dus la stadion cu coșciug și o cruce pe care au scris FCSB.

„Întâlnim o echipă cu o istorie și cu un palmares fantastic. A câștigat 31 de titluri, 21 de Cupe ale Bulgariei. E o echipă foarte iubită, cu siguranță ne va aștepta o atmosferă senzațională. Suntem pregătiți mental, fizic și tactic. Suntem aici să scoatem un rezultat care să ne dea speranțe pentru partida retur”, a declarat antrenorul formației din România, Liviu Ciobotariu.

CSKA Sofia – Sepsi, echipe probabile:
CSKA Sofia: 1. Busatto – 4. Koch, 22. Mahmutovic, 19. Turitsov – 6. H. Petrov – 3. Sanyang, 21. Youga, 7. Lindseth, 26. Carreazo – 14. Heintz, 11. Phaeton
Rezerve: 25. Evtimov, 8. Shopov, 10. Shaghoyan, 13. B. Cordoba, 15. Vion, 16. Chorbadzhiyski, 20. Donchev, 23. I. Antonov, 24. Papazov
Absent: D. Asprilla (suspendat)
Antrenor: Sasha Ilic

Sepsi: 33. Niczuly – 25. Oteliţă, 44. Bălaşa, 13. D. Ciobotariu, 20. A. Dumitrescu – 6. N. Păun, 10. C. Matei, 21. Alimi – 11. M. Ştefănescu, 9. Damaşcan, 18. Safranko
Rezerve: 1. D. Moldovan, 8. I. Gheorghe, 17. Oroian, 22. F. Junior, 59. Kallaku, 77. Aganovic, 82. Ninaj, 97. R. Varga, 99. Rondon
Antrenor: Liviu Ciobotariu
Absent: Rodriguez (accidentat)

Stadion: „Balgarska Armia”
Arbitru: Jochem Kamphuis (Olanda)

CFR Cluj – Adana Demirspor, LIVE TEXT & VIDEO, ora 20.30

CFR Cluj va înfrunta echipa turcă Adana Demirspor, în primul meci european din acest sezon. Ardelenii nu-i vor putea folosi pe Matija Boben (29 de ani) și Rangelo Janga (30 de ani), dar nici pe Yevhen Konoplyanka, jucătorul din Ucraina nefiind pe lista UEFA. Andrea Mandorlini a lăudat adversarul, dar nu a avut un discurs temător ca fostul antrenor, Dan Petrescu.

„Adversarii încă nu au jucat meciuri oficiale, aşa că e puţin dificil, dar am văzut câteva amicale. Noi am avut meciuri oficiale, deci ei au avut şansa să afle mai multe informaţii despre noi. Adana este o echipă care a jucat bine sezonul trecut, are un antrenor italian pe care îl ştiu.

E un club cu un buget important, aş putea spune chiar că e unul dintre cele mai importante cluburi din Turcia. Au adus 4-5 jucători buni de nivel ridicat. Iar aceste lucruri spun totul despre dificultatea partidei de mâine. Noi însă suntem pregătiţi pentru acest meci şi vom da totul până la final. Trebuie să avem curaj şi să credem în şansa noastră”, a spus tehnicianul italian.

Farul – Urartu, LIVE TEXT & VIDEO, ora 20.30

Farul a ajuns în Europa Conference League, după ce visul de a se califica în grupele Champions League a fost spulberat de Sheriff Tiraspol. Gheorghe Hagi și-a avertizat jucătorii că așteaptă mai mult de la ei și a promit că cei care nu dau randament nu se va mai regăsi în lot în luna august.

„După turul din Champions League, unde cred că am făcut greșeli și nu am fost ce a trebuit, dezamăgirea a fost destul de mare, vine o nouă provocare. Este un meci european unde trebuie să ridicăm totul, trebuie să jucăm cu cea mai bună versiune a noastră.

Jucăm cu echipe campioane, clar că nivelul este mult mai mare, dar nimic nu e imposibil și trebuie să încercăm să trecem turul. Am analizat adversarul, am încercat să îl cunoaștem și sperăm să fim foarte inspirați.

În momentul de față, Borgnino are o accidentare și cred va lipsi minim 2-3 săptămâni. Ceilalți se antrenează, toată lumea e cu noi și vedem pe cine vom conta la acest meci. Încercăm să găsim cea mai bună formulă care să ne aducă succes.

Am văzut o echipă care reacționează bine, are sisteme de joc. Sunt reactivi cu jucătorii pe care îi au, joacă cu personalitate și acasă și în deplasare”, a declarat Gică Hagi.

Farul – Urartu, echipe probabile:
Farul: 12. Aioani – 25. Kiki, 3. M. Popescu, 21. Boli, 27. Borza – 18. Artean, 16. Dr. Nedelcu, 6. T. Băluță – 26. Ad. Mazilu, 9. Rivaldinho, 7. Alibec
Rezerve: 1. Buzbuchi, 5. Queiros, 8. Vînă, 10. Borgnino, 19. Andronache, 22. D. Sîrbu, 29. V. Dumitrache, 44. Bassong, 45. Marins, 77. Sali, 80. N. Popescu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Urartu: 42. Melikhov – 88. Margaryan, 4. Tsymbalyuk, 3. Piloyan, 2. Antwi – 13. Zotko, 33. M. Junior, 5. Salou – 18. Sabua l 28. Mogilevets, 11. N. Grigoryan
Rezerve: 31. Abakumov, 6. Ghazaryan, 9. Aghasaryan, 10. K. Melkonyan, 16. I. Barry, 17. Eduardo, 22. Mirzoyan, 23. Ozbiliz, 55. Maksimenko, 77. Dzhikiya, 90. Polyakov
Antrenor: Dmitry Gunko

Stadion: Central, Ovidiu
Arbitru: Martin Dohal / Asistenți: Adam Jekkel și Frantisek Ferenc (toți din Slovacia)

Cine transmite la TV CSKA Sofia – Sepsi, CFR Cluj – Adana Demirspor, Farul – Urartu

CFR Cluj, Farul și Sepsi vor juca joi, 27.07.2023, primele două echipe chiar de la aceeași oră. Toate cele trei partide vor putea fi urmărite pe www.playtech.ro.

Manșele tur:

CFR Cluj – Adana Demirspor » joi, 27 iulie, ora 20:30 » Digi Sport 1, Prima Sport 1

Farul – Urartu » joi, 27 iuie, ora 20:30 » Digi Sport 2, Prima Sport 2

CSKA Sofia – Sepsi » joi, 27 iulie, ora 20:00 » Digi Sport 3, Prima Sport 3

Cine transmite la TV partidele din returul Conference League
În ceea ce privește meciurile din manșa secundă până în acest moment sunt sigure de televizare doar două echipe.

Manșele retur:

Sepsi – CSKA Sofia » 3 august, ora 20:00 » Digi Sport și Prima Sport;
Adana Demirspor – CFR Cluj » 3 august, ora 21:00 » Digi Sport și Prima Sport.

Meciurile pentru care se poartă negocieri, dar nu s-au semnat contracte sunt următoarele:

Urartu – Farul (3 august, ora 18:00)
FCSB – CSKA 1948 Sofia (3 august, ora 21:30)

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro