Tuberculul de cartof este unul dintre cele mai nutritive și ușor de gătit alimente din bucătărie. Cu ajutorul metodelor potrivite de preparare, piureul de cartofi poate fi transformat într-un fel de mâncare foarte aromat. Vezi de ce ar trebui să pui oțet peste acest preparat.
Mâncărurile pe bază de cartofi sunt unele dintre cele mai versatile din domeniul gastronomic. Totul se datorează tuberculului foarte nutritiv și ușor de gătit. Există numeroase rețete de mâncare ce prezintă ca ingredient de bază cartoful. Una dintre cele mai populare dintre acestea este piureul de cartofi.
Piureul de cartofi este foarte răspândit în bucătăria spaniolă. Bucătarii cei mai experimentați recomandă ca acest fel de mâncare să nu fie cumpărat gata făcut de la supermarket, ci să fie preparat acasă. Astfel, mâncarea va fi și mai sănătoasă, dar și mai gustoasă.
Există un ingredient de aur pe care bucătarii spanioli îl adaugă în piure ca să iasă savuros. Dacă vrei ca mâncarea să aibă un plus de aromă, îți recomandăm să pui în apa în care fierbi tuberculii o lingură de oțet. La final, diferența se va observa semnificativ.
Tot pentru un plus de aromă, poți încorpora în piureul de cartofi, pe lângă unt și condimentele tipice, paprika. Poți adăuga orice tip de paprika îți dorești. Poate să fie atât dulce, cât și iute. Vei descoperi că mâncarea va ieși mult mai aromată decât de obicei.
În rândurile de mai jos îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi ca să gătești rapid piure de cartofi. Dacă urmezi indicațiile de mai jos, te vei bucura de o masă cu adevărat delicioasă.
Ingrediente:
Mod de preparare: