24 iul. 2023 | 15:57

Ce se întâmplă dacă pui coji de ceapă în pământul florilor din curte. Secretul grădinarilor experți

Diverse
Ce se întâmplă dacă pui coji de ceapă în pământul florilor din curte. Secretul grădinarilor experți
Gunoiul de animale este o altă sursă valoroasă de îngrășământ natural

Cojile de ceapă sunt, de cele mai multe ori, aruncate. Puțini știu, însă, că acestea sunt extrem de utile când vine vorba despre grădină. Află ce se întâmplă dacă pui coji de ceapă în pământul florilor din curte și cât de des poți recurge la acest truc despre care nu mulți știu, dar care dă rezultate imediat.

Cum ajută cojile de ceapă pământul florilor

Cojile de ceapă conțin substanțe nutritive valoroase, cum ar fi azotul, fosforul și potasiul, esențiale pentru creșterea sănătoasă a plantelor. Atunci când cojile se descompun în sol, eliberează lent acești nutrienți, hrănind rădăcinile plantelor și îmbunătățind calitatea pământului.

Cojile de ceapă au și abilitatea de a menține umiditatea în sol. Datorită compoziției lor poroase, acestea absorb apa și o păstrează în jurul rădăcinilor plantelor. Prin aceasta, se reduce riscul de uscare excesivă a solului în timpul perioadelor secetoase.

Un alt beneficiu al cojilor de ceapă este acela că resping anumiți dăunători. Cojile de ceapă conțin substanțe naturale cu proprietăți repelente împotriva unor insecte și organisme dăunătoare, cum ar fi muștele și viermii.

Cojile de ceapă au un efect ușor alcalinizant asupra solului. Atunci când solul este prea acid, adăugarea cojilor de ceapă poate contribui la neutralizarea pH-ului și la crearea unui mediu propice pentru creșterea plantelor.

Idei de fertilizant natural

Gunoiul de animale este o altă idee de îngrășământ natural. Deșeurile animale, cum ar fi cel de pasăre sau de porcine, ovine, conțin cantități semnificative de azot, fosfor și potasiu.

Prin utilizarea corectă și echilibrată a gunoiului de animale ca îngrășământ, agricultorii pot hrăni solul cu substanțele nutritive de care plantele au nevoie, obținând în același timp rezultate durabile.

Un alt mod excelent de a profita de beneficiile compostului este prin prepararea unui extract de compost. Acesta se obține prin amestecarea compostului cu apă și lăsându-l să stea câteva zile pentru a fermenta.

Extractul rezultat este bogat în microorganisme benefice și substanțe nutritive. Acesta poate fi aplicat foliar sau la rădăcină, ajutând la creșterea rezistenței plantelor la boli și la stimularea creșterii lor.

Cenușa rezultată în urma arderea lemnului în sobe sau în cuptoare poate fi utilizată ca un îngrășământ natural pentru plante. Cenușa conține potasiu, calciu și alte minerale valoroase, fiind astfel benefică pentru solurile acide.

Cu toate acestea, trebuie utilizată cu precauție, deoarece poate schimba pH-ul solului în funcție de tipul de cenușă și cantitatea aplicată.

Mucilagiul de roibă, obținut din semințele de roibă, poate fi folosit pentru a îmbunătăți calitatea solului. Acesta conține substanțe gelatinoase care ajută la menținerea umidității în sol și la reținerea nutrienților.

De asemenea, roiba asigură dezvoltarea microorganismelor benefice din sol, ceea ce poate îmbunătăți structura și fertilitatea acestuia.

Parteneri
Cum arată și ce face acum fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de Monica Bîrlădeanu
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Adelina Pestrițu a întors toate privirile la nunta Monicăi Bîrlădeanu! A ales o coafură retro și o rochie spectaculoasă, tip sirenă, cum doar la Hollywood mai vezi
Unica.ro
Gata, a renunțat la știri! Demisie fulgerătoare din televiziune
EVZ.ro
BRomania, declarații exclusive despre iubită. Cei doi sunt împreună de aproape un an. Cât de mult s-a schimbat Fabiola
Spynews
Ungurii, excluși din NATO?! Au pierdut încrederea tuturor. Decizia pe care Putin abia o așteaptă
Capital.ro
Monica Bîrlădeanu, nuntă de lux la Palat. Vedete de calibru, meniu de 5 stele, decor feeric. Doamne, cum a arătat tortul miresei
Avantaje
CERERE pentru BANI mai mulți la PENSIE. Pensionarii TREBUIE să DEPUNĂ imediat ACTELE
Mediaflux
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după ce a fost acuzat de abuzuri. Profesorul a fost dus cu ambulanța la spital
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce etnie are Valeriu Gheorghiță, de fapt. Puțin știu acest detaliu despre soțul Monicăi Bîrlădeanu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro