Călătoriile cu avionul au devenit foarte frecvente, dar, din păcate, obiceiurile urmate în autobuz și în tren sunt preluate și de călătoriile cu avionul. În cele ce urmează îți explicăm cele mai mari greșeli pe care le fac românii atunci când merg cu avionul.
Omul, prin natura sa, este o fire socială, asta însemnând că are nevoie permanentă de contact cu cei din jur, indiferent de situația în care se află. Dar, nu de puține ori, mai ales în zborurile ceva mai lungi cu avionul, apar acele personaje care te pot scoate din minți.
Dar, deși cu toții trebuie să dăm dovadă de un anumit grad de toleranță, există oameni intenționat nepoliticoși și lipsiți de considerație. Fie că își scot pantofii, acaparează cotiera sau vorbesc prea tare, aceste comportamente nechibzuite pot transforma rapid un zbor plăcut într-un coșmar.
Iată câteva dintre cele mai frecvente obiceiuri enervante ale pasagerilor curselor aeriene care îi înnebunesc pe oameni.
Zborul cu avionul ar trebui să fie un moment relaxant, alegera fiecăruia de a scăpa de aglomerațiile de pe șosele și ceva mai multă liniște. Dar, ce te faci dacă cel din spatele tău nu are stare și se joacă cu scaunul din fața ta?
Acest obicei face parte din cele mai mari greșeli pe care le fac românii atunci când merg cu avionul. Mai mult ca sigur, ai fost într-un zbor lung doar pentru ca persoana din spatele tău să lovească în mod repetat spătarul scaunului.
Nu numai că lovirea cu piciorul în spătarul scaunului unui alt pasager îl enervează, dar și aplecarea sau tragerea de scaun nu este bine văzută.
Iată care sunt și alte obiceiuri care pot intra în lista cu cele mai mari greșeli pe care le fac românii atunci când merg cu avionul:
Unele persoane vă vor lua locul în mod intenționat în timpul zborului, sperând că nu vei spune nimic sau că vei face schimb cu ele. Acest comportament este exasperant, mai ales dacă te-ai ales locul din timp sau ai plătit în plus pentru un upgrade.
Atunci când companiile aeriene spun că poți aduce un bagaj de mână și un obiect personal, nu se referă la o valiză uriașă și o geantă de voiaj.
Spațiul din compartimentul de deasupra capului este limitat și nu este nimic mai rău decât să depozitezi bagajele departe de scaunul tău. Sau, mai rău, să aștepți să fie descărcat atunci când ai o escală scurtă.
Este în regulă să-ți înclini scaunul în timpul unui zbor? Și ori de câte ori apare această întrebare, două tabere sunt gata să se lupte. Pe de o parte, unii cred că, din moment ce ai plătit pentru scaun, ai dreptul să îl folosești așa cum crezi de cuviință.
La urma urmei, ce este rău în a înclina puțin scaunul? Pe de altă parte, unii cred că înclinarea scaunului este incredibil de nepoliticoasă și deranjantă pentru persoana din spatele tău.
Aceștia susțin că, atunci când îți înclini scaunul, îi răpești un spațiu valoros pentru picioare și îi îngreunezi accesul la scaunul din spatele tău.
Deși poate părea o infracțiune minoră, vorbitul prea tare în timpul zborului poate fi incredibil de deranjant pentru ceilalți pasageri.
Mai ales dacă aceștia încearcă să se uite la un film sau să doarmă. Nimeni nu vrea să audă conversația de pe celălalt culoar.
Alcoolul poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa în timpul zborului, dar unii oameni nu înțeleg ce înseamnă moderația.
Acest lucru poate sfârși prin a provoca probleme pentru ei înșiși și pentru ceilalți. Se știe că pasagerii beți provoacă certuri cu alți pasageri sau cu însoțitorii de bord.
Acestea sunt doar o parte din cele mai mari greșeli pe care le fac românii atunci când merg cu avionul, lista fiind una extrem de lungă. Dar, în cele din urmă, ceea ce contează este bunul-simț, educația, și gradul de civilizație al fiecăruia.
Acolo unde nu există, este greu să mai poți face educație. În cele din urmă ține de fiecare dintre noi modul în care ne comportăm, chiar dacă suntem, în esență, dependenți de socializare.