Vorbim despre un preparat tradițional, savurat de generații întregi de români, în toate colțurile țării. Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu pare deloc complicată, există câteva trucuri pe care trebuie să le aplici pentru a te bucura de un rezultat ca la carte. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în salata de vinete, chiar la final, pentru a-i da un gust deosebit. Este asul din mâneca gospodinelor iscusite.
În lunile de vară, pe măsură ce vinetele încep să își facă apariția pe tarabele din piață și în rafturile magazinelor, românii se pot bucura de un preparat delicios, făcut și consumat în aproape toate colțurile țării.
Indiferent de trucurile la care apelezi, nu vei putea obține rezultatul dorit dacă nu folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Așadar, ai grijă să faci alegerile corecte. Cumpără doar vinetele cu coaja cât mai închisă la culoare, ferme la atingere, cu codița verde și care nu au pete sau urme de lovituri.
Pentru a obține în jur de cinci porții de salată de vinete, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu vinetele înainte de a le coace. Aşa se decojesc cel mai uşor şi nu devin amare
Vinetele coapte se decojesc și apoi se lasă la scurs, într-o sită, cel puțin două, chiar trei ore. Se toacă apoi mărunt și se pun într-un vas suficient de mare, presărându-se peste ele cantitatea aleasă de sare. În următorul pas, se freacă vinetele cu ulei, turnându-l treptat. Compoziția poate fi amestecată folosind o lingură din lemn sau cu un mixer cu palete din inox.
În funcție de condițiile meteo din timpul perioadei de dezvoltare a vinetelor pe care le folosești, poți descoperi că salata ta este amară. Pentru a atenua acest gust nedorit și a da preparatului o aromă deosebită, tot ce trebuie să faci este să pui, chiar la final, câteva linguri de zeamă de lămâie, potrivit Rețetele Mihaelei. Rezultatul va fi delicios!
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu ceapa înainte de a o pune în salata de vinete. Aşa făceau şi bunicile noastre