17 iul. 2023 | 15:08

Bancnota din România care se cumpără cu peste 40.000 de lei. De ce e atât de scumpă: ”Am găsit-o în bibliotecă”

Diverse
Bancnota din România care se cumpără cu peste 40.000 de lei. De ce e atât de scumpă: ”Am găsit-o în bibliotecă
Și în România au început să fie scoase la vânzare bancnote rare și vechi

Piața pentru bancotele rare este în plină expansiune, iar colecționarii de top nu se gândesc de două ori înainte de a plăti milioane de dolari pentru cele mai rare exemplare. În același context, dar păstrând proporțiile, vorbim azi de bancnota din România care se cumpără cu peste 40.000 de lei. Citește mai departe și vezi despre ce bancnotă este vorba.

Bancnotele rare și fără uzură se vând la sume extrem de mari

Odată cu ascensiunea monedelor digitale, mulți se tem că bancnotele vor dispărea în viitor. Cu toate acestea, bancnotele valorează milioane de dolari în lumea colecționarilor. Da, bancnotele valorează mult mai mult decât numerele imprimate pe ele, în funcție de vechimea și raritatea lor.

Vezi și: Bancnotele din anii ‘90 care se vând cu 90.000 de euro pe internet. Te-ai îmbogățit dacă le ai pe acasă

În cele ce urmează, aruncăm o privire asupra topului celor mai scumpe două bancnote din lume. Veți fi surprinși să vedeți prețul pe care unele bancnote îl impun la licitație.

Cele mai scumpe bancnote din lume au prețuri premium din partea colecționarilor, chiar și atunci când prezintă greșeli de tipar sau alte erori de producție, cel mai probabil pentru că au fost tipărite cu secole în urmă și doar câteva dintre ele sunt disponibile în prezent.

Bancnota de 1.000 de dolari din 1890 cu Marele Pepene Verde, SUA

Celebra bancnotă de 1.000 de dolari Grand Watermelon din 1890 este de departe cea mai scumpă bancnotă din lume. A fost vândută la licitație cu suma impresionantă de 3,3 milioane de dolari în 2014.

Își primește numele amuzant deoarece zerourile mari de pe bancnotă au fost concepute pentru a arăta ca niște pepeni. Emisă între 1890 și 1893, este una dintre cele mai rare bancnote din istoria Americii.

Vezi și: Bancnotele din România care se vând cu mii de lei pe internet. E posibil să le ai și tu pe acasă

Bancnota de 1.000 de dolari cu sigiliu roșu din 1891, SUA

Bancnota de 1.000 de dolari din 1891 Red Seal a fost vândută la licitație cu 2,5 milioane de dolari în 2013. Înainte de aceasta, a fost vândută cu 1.300 de dolari în 1944. Există doar două exemplare care au supraviețuit în lume.

Majoritatea oamenilor din SUA nu au văzut bancnote mai mari de 100 de dolari, deoarece bancnotele de 10.000, 5.000 și 1.000 de dolari au fost scoase din circulație în 1945. Bancnota de 1.000 de dolari din 1891 cu sigiliu roșu îl înfățișează pe generalul-maior George Gordon Meade, care a luptat în numeroase bătălii în timpul Războiului Civil.

Care este bancnota din România care se cumpără cu peste 40.000 de lei

Așa cum spuneam la început, dar păstrând proporțiile, și în România au început să fie scoase la vânzare bancnote rare și vechi, sau ceva mai noi, dar la fel de rare. Așa se face că un colecționar amator propune bancnota din România care se cumpără cu peste 40.000 de lei.

Vezi și: Bancnota rară din 1941 care se vinde pe OLX pe o sumă mult prea mică. Caut-o în sertarele bunicii, poate încă o mai are

Este vorba de bancnota de 1.000 de lei, avându-l pe Poetul Național Mihai Eminescu pe una din fețe, iar conform celor descrsie de proprietar, este fără uzură, având în vedere că acesta o găsise între paginile unei cărți în biblioteca personală.

”Am găsit această bancnotă într-o carte din bibliotecă, nu are absolut nicio urmă de uzură pe ea. În stare perfectă, arata de parcă tocmai a fost printată. Nefolosită, scoasă din ţiplă care se afla în carte.”, spune proprietarul în descriere.

Așadar, dacă deții această bancnotă ascunsă prin sertare sau în blibliotecă, ai putea avea șansa să faci ceva  bani frumoși dacă o scoți la vânzare.

Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Don Pepe și familia, ședință foto de lux. Poze de album în Veneția
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro