16 iul. 2023 | 08:52

Alimentele care se scumpesc din nou în Lidl, Kaufland, Carrefour și alte magazine. Prețurile vor exploda

Știri generale
Alimentele care se scumpesc din nou în Lidl, Kaufland, Carrefour și alte magazine. Prețurile vor exploda
Alimentele care se scumpesc din nou în Lidl, Kaufland, Carrefour și alte magazine

Vești proaste pentru români și restul europenilor. Specialiștii au tras un semnal de alarmă, dezvăluind care sunt alimentele care au șanse mari să se scumpească din nou, în următoarea perioadă, în Lidl, Kaufland, Carrefour și alte magazine. Ce va cauza noua explozie a prețurilor.

Ce alimente se vor scumpi din nou

În utimele luni, românii și locuitorii din alte state europene s-au confruntat cu un val uriaș de scumpiri. În condițiile în care situația părea că se stabilizase, specialiștii anunță un nou val de scumpiri ce vor viza produse ce fac parte din meniul zilnic al oamenilor, nelipsite din Lidl, Kaufland, Carrefour și alte magazine.

Prețul grâului și prețul porumbului se măresc din nou. Vineri, 14 iulie 2023, cotațiile futures au crescut, la bursa de cereale de la Chicago, cu 2%, până la 6,52 dolari/bushel. În cazul porumbului, majorarea a fost de 2%, ajungând la 5,10 dolari/bushel.

„Probabil că va fi un element de risc revenirea pe piaţă până când se va găsi o soluţie. Piaţa are nevoie de timp pentru a evalua continuitatea fluxului de cereale din acea regiune”, spune James Bolesworth, director la CRM AgriCommodities.

Te-ar putea interesa și:  Alimentul adorat de milioane de români s-a ieftinit considerabil. Este cea mai mare scădere din 2023

Care este cauza creșterii prețurilor

Noul val de scumpiri este cauzat, în primul rând, de nesiguranța în ceea ce privește livrările acestor două cereale, afectate de războiul din Ucraina și de producția din Brazilia.

Acordurile expiră în aceste zile și nu există nicio siguranță că vor fi prelungite, pe 17 iulie, în condițiile în care Moscova susține că cel privind exporturile de cereale și îngrășăminte ale Rusiei nu este respectat de statele occidentale. Documentele au fost semnate, acum un an, la Istanbul, cu Turcia și ONU ca mediatori.

În prezent, exproturile din Ucraina sunt afectate grav de război, armata Rusiei a blocat ieșirea la Marea Azov, iar livrările prin Marea Neagră se realizează cu dificultate. Au fost găsite rute alternative, transportul realizându-se acum prin Polonia și România.

Te-ar putea interesa și: Produsele care se vor scumpi în Lidl, Kaufland și alte magazine din România. Se întâmplă de la 1 septembrie

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Secretul gogonelelor murate. Cum rezistă perfect peste iarnă
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
AMENZI de 3.000 de lei pentru cei care STAU LA BLOC. ACUM e total INTERZIS
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro