12 iul. 2023 | 07:47

Autoritățile, în alertă după ce un meteorit a luminat puternic cerul României: ”Am crezut ca este cutremur”

News
Autoritățile, în alertă după ce un meteorit a luminat puternic cerul României: ”Am crezut ca este cutremur
Meteoritul, surprins în cădere de către un șofer din Târgu Jiu

În cursul serii de marți, salvamontiștii din Gorj și Hunedoara au avut parte de o experiență neașteptată după ce au observat un meteorit strălucitor traversând cerul României. Inițial, au crezut că este vorba despre un avion cu probleme tehnice, dar ulterior au realizat că au fost martorii unui fenomen cosmic rar. Potrivit primelor informații, roca spațială ar fi putut să cadă în Bulgaria, având în vedere anunțul autorităților din regiunea Vidin.

Un meteorit apărut pe cerul României a speriat oamenii

În cursul nopții de marți spre miercuri, au fost momente de tensiune în Gorj și Hunedoara, dar și în alte județe, după observarea pe cer a unei lumini puternice, urmate de o flacără și un zgomot. Primii care au fost alertați de fenomenul rar observat pe cer au fost salvamontiştii din Hunedoara şi Salvamont Gorj, care se aflau în misiune.

Stupefiați de fenomen, aceștia au crezut prima dată că este vorba despre un avion cu probleme tehnice ce urmează să se prăbușească. Cu toate acestea, oamenii erau în delir, deoarece niciun apel la 112 nu anunța o astfel de problemă, ceea ce le-a dat pentru moment de gândit.

”Un meteorit a pus în stare de alertă salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni-Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mică distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativa în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme.

Situaţia se anunţa foarte incertă întrucât nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment şi nici nu era declanşată o alerta de aeronavă cu probleme sau prăbuşită.

Informaţii care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbuşit în România sau chiar a avut altitudine şi viteza suficientă să ajungă în Bulgaria sau Serbia”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii Salvamont România, într-o postare pe Facebook.

Vezi imaginile postate de Florian Motorgeanu, un martor al fenomenului observat din Târgu Jiu:

Meteoritul ar fi căzut în Bulgaria

La scurt timp după observarea meteoritului, autoritățile din Bulgaria, mai exact din regiunea Vidin, au declarat că, în zonă, s-a produs un zgomot asurzitor, autoritățile fiind trimise la fața locului pentru constatări.

Momentan nu există informații noi despre acest subiect, însă o filmare apărută pe Twitter indică fatul că meteoritul s-a prăbușit în orașul Elin Pelin, din Bulgaria. Echipe de poliție au fost trimise imediat în zonă pentru control. Momentan, nu există informații care să facă referire la persoane rănite, incendii sau pagube materiale.

Vezi momentul prăbușirii, surprins în Bulgaria:

După apariția meteoritului pe cerul României, mai mulți utilizatori au publicat impresii după sperietura trăită din cauza zgomotului produs de roca spațială. Aceștia au trăit diferit momentele de suspans, unii crezând că este vorba despre un cutremur, artificii sau prăbușirea unui avion.

„Eu simti bubuitura din casă, crezui ca este cutremur. Tremură geamul„, a scris o internaută, în timp  ce altă persoană a crezut că este vorba despre o petrecere cu artificii: ”Da asa este. Eram la poarta cu copiii si am crezut ca sunt artificii„, a declarat un bărbat.. „S-a văzut și în Bălănești. Am crezut că s-a prăbușit un avion”, a postat un alt internaut.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Iubitul Elenei Udrea, decizie radicală. Cum va fi afectat copilul cuplului
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Cetățenii vor fi notificați de ANAF
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro