Indiferent de anotimp, sau moment al unei zile, micii sunt cea mai bună și consistentă mâncare pentru fiecare dintre noi. Dar, pe cât de buni sunt, este importantă și rețeta lor, precum și ceea ce se pune în carnea de mici. Toți știm rețeta, dar te-ai întrebat cât bicarbonat se pune în carnea de mici? Dacă nu știi, îți spunem noi. Și încă ceva, dacă ții cont de asta, așa vor fi mai gustoși.
Din ce în ce mai mulți străini, unii dintre ei celebri vloggeri, vin în România pentru a testa preparatele culinare tradiționale românești. Și, cum micii sunt deja celebrii, mulți vin să testeze preparatul și să afle rețetele acestora.
Nu sunt multe rețete, majoritatea bazându-se pe amestecul de carne de porc, oaie și vacă, dar ceea ce este important de fapt, este ceea ce se pune în carnea tocată pentru mici, iar aici intervine celebrul ingredient banal, bicarbonatul de sodiu.
Toată lumea știe ce sunt micii, și la fel de bine știu că sunt făcuți din carne tocată și condimente, și sunt de obicei serviți cu mult muștar, pâine și o bere rece. Sunt suculenți, plinuți, delicioși și foarte ușor de preparat.
Dar, la tot amestecul de carne secretul constă și în cantitatea de bicarbonat care se adaugă. Așa că, azi vă spunem cât bicarbonat se pune în carnea de mici.
Mititeii sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare românesc, găsit la orice colț de stradă sau în orice restaurant din România. Există deja experți în preparatul și gătitul micilor pe grătar, și fiecare dintre ei are câte un secret.
Vezi și: Cu ce să ungi micii înainte de a-i pune pe grătar. Aşa ies gustoşi
Dar, deși gustul poate varia de la un exper la altul, există totuși o constantă în prepararea lor, și anume cât bicarbonat se pune în carnea de mici. Bicarbonatul de sodiu este ingredientul secret și majoritatea experților recomandă să nu omiteți acest ingredient.
Scopul bicarbonatului de sodiu este de a face mititeii mai pufoși și, de asemenea, ajută la digestie. Acesta este un lucru cu care vă puteți juca în ceea ce privește cât bicarbonat se pune în carnea de mici.
Dacă ne referim, în primă fază, la cum se face asta, vă spuem că bicarbonatul de sodiu va trebui amestecat cu puțină apă, sau dacă preferați, cu puțin lapte, iar totul va trebui să se transforme într-o pastă.
După ce aveți pasta gata, va trebui să o amestecați foarte bine cu carnea tocată, indiferent care ar fi combinația acesteia. Iar în ceea ce privește cantitatea, aici sunt mai multe păreri, dar, la modul general, se folosește nu mai mult de o jumătate de lngură de bicarbonat de sodiu la o cană de apă, sau de lapte, așa cum spuneam.
Înainte de a încheia acest articol, îți propunem și cea mai simplă rețetă de mici, și ingredientele necesare:
Dacă avem toate ingredientele de mai sus, extrem de necesare, trecem acum la partea efectivă de preparare a cărnii și finalul, sfârâiala pe grătar.
Începeți să amestecați amestecul timp de aproximativ 3 minute la temperatură medie scăzută. Puneți amestecul de carne într-un castron și apăsați-l cu o spatulă pentru a împinge afară orice bule de aer.
Adăugați condimentele și pasta de bicarbonat de sodiu, și amestecați cât mai bine, ca toate condimentele și pasta de bicarbonat să fie, la fel, omogen amestecate.
Acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider peste noapte. Acest lucru permite tuturor ingredientelor să se omogenizeze, rezultând micii foarte gustoși.
Modelați carnea în forme mici și lungi și puteți folosi o pungă de lipit, în acest fel veți obține mititei perfecți, toți de aceeași mărime. Puteți, de asemenea, să vă folosiți mâinile pentru a le modela.
Vezi și: Trucul lui Sorin Bontea pentru micii de 1 Mai. Iese o delicatesă de te lingi pe degete
După ce ați terminat de pregătit, este momentul să-i puneți pe grătar încins, întorcându-i la fiecare 3 minute pe fiecare parte. Trebuie să vă asigurați că grătarul nu este foarte fierbinte, deoarece se vor arde la exterior și vor ajunge cruzi la mijloc.
Dacă focul este prea mic, se vor usca. Iar finaul este că se servesc cu muștar și cartofi prăjiți, după preferință.
Deși rețeta de mici este simplă, așa cum spuneam, fiecare bucătar cu secretul lui, dar la final contează gustul și chiar mirosul acestui preparat. Așa că, poftă bună!