Prin noianul de locuri spectaculoase se regăsește și locul din România care atrage zeci de mii de turiști. Toți care au ajuns ajuns aici spun că este de o frumusețe ireală și vara și iarna. Așadar, pornim la drum într-un nou ciclu de articole ”Turist prin țara mea!” spre locul din România, unic în felul său.
Stațiunile montane, și mai ales cele cu calități balneoclimaterice, au reprezentat mândria turismului românesc în perioada interbelică, și chiar după venirea comuniștilor la putere.
Unele dintre aceste locuri au o vechime și mai mare, existând aici vestigii ale celebrelor băi termale romane. Astăzi ne-am gândit să-ți propunem o călătorie spre locul din România care atrage în fie care an zeci de mii de turiști.
Vezi și: Locul unic din România la doar câteva ore de Bucureşti. Are munte, apa termală şi peisaje de vis
Drumul până aici se face în aproximativ 4 ore și jumătate, iar ca distanță, din București sunt aproximativ 300 de kilometri, traseul cel mai simplu fiind Autostrada București-Ploiești, și ulterior spre DN2 și DN12A, care te va duce direct la destinație. Dacă nu ți-ai dat seama încă despre ce localitate este vorba, citește mai departe.
Acesta este locul din România spectaculos care atrage zeci de mii de turiști, una din cele mai vechi stațiuni balneoclimaterice din România, pe lângă celelalte deja cunoscute. Stațiunea se află localizată în județul Bacău, iar cea mai veche mențiune a stațiunii datează din 1757, când au fost descoperite aici primele izvoare minerale. În secolele următoare, Slănic Moldova a evoluat în orașul turistic care este astăzi, trecând și prin ororile bombardamentelor din timpul Primului Război Mondial.
Ca fapt divers, mai ales pentru cei cărora le plac istoriile picante, aici este locul unde Ion Creangă și-a tratat aici problemele de sănătate, sau locul unde compozitorul George Enescu a susținut primul său concert de vioară când avea doar opt ani. Pe vremea Casei Regale a României, Regele Carol I esra un vizitaro frecvent al locației, denumind-o chiar el ”Perla Moldovei”.
Pe lângă aerul curat și extrem de rarefiat, așa cum spuneam, aici există un număr important de zone de tratament balnear, de cure de aerosoli, parte dintre ele chiar în interiorul salinei aflate în apropierea stațiunii.
Cum spuneam, aici erau descoperite izvoare minerale cu numeroase proprietăți curative pentru o gamă largă de boli, de asemenea, vizitatorii pot beneficia de mofetoterapie, fizioterapie, hidroterapie, inhalații cu ape minerale, sub îngrijirea personalului medical specializat.
Există o mulțime de locuri de cazare, de la hoteluri mari până la vile și case mici pe care le puteți închiria pe durata șederii. Turiștii merg aici pe tot parcursul anului, fiind una din cele mai aglomerate din zonă.
Pe perioada verii există varianta de a merge în excursii pe munte pe diferite rute, iar iarna există chiar și o pârtie de schi, unde turiștii amatori se pot relaxa la o cursă cu schiurile.
Este puțin probabil să nu fi auzit de Slănic Moldova, dar dacă nu ai auzit, poate acum este momentul să dai o fugă să te mai răcorești în locul din România unic și care atrage zeci de mii de turiști, de o frumusețe ireală și vara și iarna.