Curățarea mașinii de spălat este o sarcină destul de importantă, peste care nu putem să sărim. De regulă, când vine vorba de curățarea mașinii, oamenii apelează fie la bicarbonat sau fie la oțet. Specialiștii sunt de părere că bicarbonatul nu ajută, iar oțetul, folosit destul de des poate conduce la erodarea anumitor piese din mașina de spălat.
Specialiștii ne îndeamnă să uităm de bicarbonat și de oțet, atunci când vine vorba de curățarea mașinii de spălat. În locul acestora, putem folosi un remediu natural, de care foarte puțină lume a auzit.
Este vorba despre acidul citric, prezent în toate fructele citrice și disponibil sub formă de pulbere sau granule, în magazine. Cu ajutorul acestuia, se pot curăța atât mașinile de spălat rufe cât și cele de spălat vase, sau de făcut cafea.
Acidul citric se folosește într-un mod asemănător oțetului. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți compartimentul pentru detergent și să turnați în el o soluție formată din acid citric și apă. Nu uitați să închideți compartimentul și să spălați mașina fără rufe în ea. Este indicat să repetați acest proces odată pe lună.Cu cât mașina este mai des curățată cu atât viața ei va fi una mai lungă. Mai mult, hainele vor fi mai bine spălate.
Te-ar putea interesa și: De ce să presari bicarbonat de sodiu în locul în care stau găinile. Totul se va schimba în doar câteva ore
În schimb, oțetul și bicarbonatul fac o bună echipă în momentul în care ne dorim să spălăm și să curățăm covoarele. Este posibil ca detergentul chimic să afecteze covoarele. Din acest motiv, este indicat să folosim remedii naturale.
Tot ce trebuie să facem este să împrăștiem bicarbonatul de sodiu pe suprafața covorului. Următorul pas constă în distribuirea uniformă a ingredientului, folosindu-ne de o perie. Putem lăsa bicarbonatul să acționeze pentru câteva ore, după care îl putem aspira.
O altă metodă constă în realizarea unei compoziții din oteț și bicarbonat. Această metodă presupune amestecarea a două pahare de oțet cu trei linguri de bicarbonat. Soluția obținută se pulverizează pe covor. Aceasta se lasă să acționeze. Este indicat ca uscarea covorului să se facă într-un loc cât mai ferit de soare.
Te-ar putea interesa și: Cum cureți peria de păr cu oțet. Trucul genial care te scapă de probleme