28 iun. 2023 | 19:17

Bancnota din România care costă cât o mașină. Te poate face bogat, caut-o și tu pe acasă

Diverse
Bancnota din România care costă cât o mașină. Te poate face bogat, caut-o și tu pe acasă
A fost validată de WORLD RECORD ACADEMY

Din când în când aflăm de monede sau bancnote vândute la licitații la prețuri extrem de mari, poat mai scumpe decât o mașină de lux. Este și cazul unui proprietar care a scos la vânzare bancnota din România care costă cât o mașină. Tot ceea ce-ți pteum spune pe scurt este că te poate face bogat, așa că, ar fi cazul să o cauți și tu pe acasă.

Colecții de bancnote și monede, mai scumpe ca o mașină de lux

Cele mai valoroase timbre nu sunt singurele obiecte minuscule care valorează foarte mulți bani. Într-o zi, poate că și mărunțișul din buzunarul tău ar putea fi la fel. Sau poate că deja este.

Vezi și: Bancnotele din anii ’90 care se vând cu o sumă uriașă pe internet. Verifică dacă le ai acasă, poți lua bani mulți

Cum poți face diferența între un bănuț obișnuit și unul special din 1943 care ar putea valora peste 2 milioane de dolari? Probabil că nu ați fi observat unele dintre cele mai valoroase monede din lume, deoarece au fost fabricate cu secole în urmă.

Cele mai valoroase 11 monede din lume

Dar altele de pe această listă a celor mai valoroase monede rare căutate de colecționari s-ar putea să se ascundă printre noi, folosite în tranzacțiile zilnice. Poate că, dacă ești suficient de norocos, poți descoperi una dintre aceste monede cu detectorul de metale pe o plajă, așa a ajuns la licitație o monedă rară evaluată la peste 6 milioane de dolari.

Vezi și: Bancnotele care nu pot fi folosite, nu poti face nici plăți, nici să le schimbi. Ce flagel a luat amploare în toată Europa și la ce trebuie sa fii atent

Dacă vrei să afli despre monedele care valorează milioane de euro, ai ajuns la locul potrivit. Mai jos, topul celor mai valoroase 11 monede din lume.

  1. Saint-Gaudens Double Eagle – 20 mil. dolari
  2. Flowing Hair Silver Dollar – 13 mil. dolari
  3. Brasher Doubloon  – 10 mil. dolari
  4. Edward III Florin – 6 mil. dolari
  5. Umayyad Gold Dinar – 5,4 mil. dolari
  6. Canadian Gold Maple Leaf – 5,3 mil. dolari
  7. 1913 Liberty Head V Nickel – 5,2 mil. dolari
  8. 1894-S Barber Dime – 2,4 mil. dolari
  9. Lincoln Head Copper Penny – 2,3 mil. dolari
  10. 1893 Morgan Silver Dollar – 551 mii de dolari
  11. Sacagawea Cheerios Dollar – 25 de mii de dolari

Vezi și: Bancnotele din comunism care se vând cu 5.000 de lei. Verifică prin sertare, dai lovitura dacă le ai

Deși prețul nu este de ordinul milioanelor, vorbim în continuare de bancnota din România care costă cât o mașină.

Care este bancnota din România care costă cât o mașină

Pentru a sărbători ultima eclipsă de Soare a mileniului trecut, Banca Națională a României (BNR) a decis să emită o bancnotă comemorativă de două mii de lei românești. Bancnota a fost emisă ca mijloc legal de plată și stabilea recordul mondial pentru ”Prima bancnotă din lume dedicată unei eclipse de Soare”, potrivit WORLD RECORD ACADEMY.

Bancnota a fost desenată de artistul român Nicolae Săftoiu pentru a marca apropierea mileniului, iar pe aversul bancnotei se află o reprezentare a Sistemului Solar văzut de la distanță, în care sunt reprezentate toate planetele care se învârt în jurul Soarelui.

Vezi și: Bancnotele româneşti care se dau cu mii de lei pe internet. Din ce în ce mai mulţi colecţionari le vor, vezi dacă le mai ai şi tu!

Reversul bancnotei prezintă un contur de hartă a României, culorile fiind schematizate astfel încât să se potrivească cu culorile drapelului României și marchează principalele puncte în care a fost vizibilă eclipsa de Soare, într-o traiectorie care se deplasează de-a lungul hărții de la vest la est. Pentru a stârni interesul colecționarilor de monedă, Banca Națională a României (BNR) a emis, de asemenea, dosare speciale comemorative împreună cu bancnotele.

Acestea au fost limitate la 1 milion de exemplare și fiecare conținea o bancnotă specială, cu număr mic, cu seria001A. Bancnota de 2000 de lei a marcat evenimentul astronomic, eclipsa totală de soare din 11 august 1999, precum și intrarea într-un nou mileniu prin emiterea primei bancnote din polimeri din Europa, fiind, de asemenea, singura bancnotă cu tematică astronomică.

Vezi și: Ce bănci cumpără bani vechi. Nu se percep taxe sau comisioane. Singurele bancnote care nu pot fi schimbate

Aceasta este bancnota din România care costă cât o mașină, proprietarul cerând pe ea nu mai puțin de 2.500 de euro, iar motivul invocat de acesta fiind că ”am avut-o la vârsta de 7 ani și chiar m-am bucurat de eclipsă în 11 August 1999. Țin foarte mult la bancnotă!”. Așadar, dacă ai această bancnotă prin casă, și te decizi să o scoți la vânzare, o poți scoate și tu la vânzare.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
Kim Jong Un, prima declarație după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile de legătură cu Coreea de Sud
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Adrian Alexandrov a călcat pe bec. Elena Udrea a aflat la Târșor
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Doliu în fotbalul românesc. Fostul președinte al celor de la Dinamo s-a stins în noaptea de joi spre vineri
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! ZELENSKI a AVERTIZAT
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro