Vara se anunță una caniculară, iar asta înseamnă nevoia de lichide pentru a ne hidrata. Și cum poți face asta? Răspunsul este simplu, cu ajutorul celei mai aromate și bune limonade. Dar, ca totul să iasă așa cum trebuie și să aibă gust, este important să știi câte lămâi se pun în limonadă, de fapt. Îți propunem una din cele mai bune și la îndemână rețete.
Limonada a fost o băutură răcoritoare în gospodăriile fiecăruia dintre noi timp de aproape două secole, iar această băutură delicioasă și acidulată este iubită și astăzi de oameni de toate vârstele. Este versatilă, ușor de preparat acasă și servește ca modalitate perfectă de a te răcori într-o zi toridă de vară, mai ales atunci când este asociată cu picnicuri, grătare și alte distracții în aer liber.
Vezi și: Cum faci cea mai bună limonadă, aşa iese ca la restaurant. Ingredientul care schimbă tot gustul
Dar nu toate rețetele de limonadă sunt create la fel, iar noi ne-am propus să găsim o rețetă de limonadă care va fi invidiată de fiecare petrecere de cartier. Așa că urmați-ne pentru a învăța cum să faceți cea mai bună și mai delicioasă limonadă de casă cu doar câteva ingrediente simple. Așa că, citește mai departe și află care este această rețetă și câte lămâi se pun în limonadă.
Nu este nimic mai bun decât un pahar răcoritor de limonadă proaspăt stoarsă într-o zi călduroasă. Din fericire, să înveți cum să faci limonadă de casă este destul de ușor. Iată o rețetă simplă de limonadă de casă făcută cu lămâi adevărate:
Ingrediente:
Cojește toate lămâile folosind un curățător de legume, apoi așează cojile într-un bol. Uleiurile din coajă dau limonadei o aromă mai robustă de lămâie. Sfatul nostru este să te concentrezi pe obținerea doar a cojii, dar nu-ți faceți griji dacă decojești și o parte din miez.
Adaugă zahărul într-un bol și amestecă cojile și zahărul până când zahărul este umed, absorbind cât mai mult ulei de lămâie din coji. Acoperă castronul și lasă-l să stea la temperatura camerei cel puțin o oră, sau peste noapte. Adaugă apa și amestecul de zahăr/coji într-o cratiță mică, la foc mediu.
Vezi și: Limonada de lavandă, un deliciu de vară. Cum se face
Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 2 minute, amestecând ocazional. Se ia de pe foc, se strecoară siropul într-un borcan și se lasă să se răcească. Rulează lămâile decojite pentru a elibera sucurile și taie-le în două. Se strecoară zeama din jumătățile de lămâie într-un pahar sau într-un borcan. Umple un recipient până la jumătate cu apă filtrată și gheață. Adaugă sucul de lămâie și siropul în ulcior și amestecă. Pentru a-l face mai lămâios, adaugă mai mult suc de lămâie, și pentru a o face mai dulce, adaugă mai mult sirop.
Acum că ai aflat câte lămâi se pun în limonadă și ai și rețeta, tot ce ai de făcut este să te apuci de preparat cea mai bună limonadă, iar vara ta va fi mai răcoroasă ca oricând. Baftă!