Este anotimpul cireșelor astfel că mulți dintre români încearcă să își facă plinul până în sezonul următor. Însă, cei mai mulți au o mare problemă când vine vorba de cireșe. Viermii. Cum îți dai seama dacă cireșele din piață au viermi fără să le tai. Vei face asta mereu, trucul e simplu.
Există un truc foarte simplu care ne arată dacă cireșele pe care vrem să le cumpărăm au sau nu viermi.
Când vei afla despre ce este vorba, cât de simplu este, numai așa vei proceda, astfel că vei scuti și mulți bani, pentru că fructele nu vor mai ajunge la gunoi.
Cireșele sunt fructele cele mai căutate la ora actuală, însă se poate ca acestea să aibă viermi. Acum vă vom dezvălui o metodă prin care poți verifica cireșele dacă au viermi fără să le deschizi.
Deși kilogramul încă este destul de scump, românii cumpără iubitele fructe, însă unele dintre ele ajung la gunoi pentru că au viermi.
Fructele care au multe beneficii pentru sănătatea noastră pot fi ușor de recunoscut în cazul în care au viermi. Viermii apar după ce o muscă (“musca cireșelor”) își depune ouăle pe fruct.
După ce ies viermii din ouă, aceștia se refugiază în fruct, pe lângă codiță, hrănindu-se cu pulpa fructelor. Cum mai este puțin și se termină luna iunie, cireșele, de acum, pota avea viermi.
Pentru a-ți da seama dacă cireșele pe care vrei să le cumperi au viermi, nu este nevoie să le desfaci, trebuie doar să acorzi atenție câtorva aspecte.
Tebuie să privești cu atenție aspectul fructelor. Cireșele ar trebui să aibă forma netedă, fără găuri și să nu prezinte urme de mucegai.
Cireașa trebuie să fie fermă la atingere, fără zone stricate, asta însemnând că nu are viermi la interior. Cireșele care sunt prea moi sau au pete maronii nu trebuie cumpărate.
În plus, codițele cireșelor fără viermi trebuie să fie verzi, iar culoarea fructelor nu trebuie să fie un roșu mult prea închis.
Pe de altă parte, nutriționiștii avertizează că iubitele cireșe îngrașă foarte tare. Acestea ar trebui ocolite de către cei care vor să slăbească pentru că au în compozița lor foarte mult zahăr.
”Iar acum mi se pare că cireșele, prin aceste ameliorări de soi, mi se par că sunt atât de dulci, îmi par aproape grețos de dulci, parcă sunt confiate. Adică sunt din ce în ce mai mari, mai dulci, și nu neapărat că au fost cu pesticide, ci pentru că, sunt sigură, soiurile au fost ameliorate. Adică greu mai găsești cireșele alea apoase și fără gust pe care le aveau bunicii noștri în curte,” spune Mihaela Bilic.