20 iun. 2023 | 16:11

Vouchere noi pentru alimente și carburanți?! Veste importantă pentru acești români

News
Vouchere noi pentru alimente și carburanți?! Veste importantă pentru acești români
Vouchere noi pentru alimente și carburanți?!

Vin vești bune de la noul Guvern format! Executivul are în plan oferirea de noi ajutoare pentru anumite categorii de români, într-o perioadă în care totul se scumpește într-un mod alarmant. Iată ce condiții trebuie îndeplinite.

Vouchere noi pentru români?

Vremurile sunt parcă din ce în ce mai grele, în contextul în care totul se scumpește de la o lună la alta, fapt pentru care multor români le este tot mai dificil să se descurce din punct de vedere financiar. Prin urmare, guvernul lui Marcel Ciolacu are în plan să ofere noi ajutoare celor aflați în nevoie.

Vorbim despre vouchere pentru sport, carburanţi, alimente, creşe şi grădiniţe, care să le vină în ajutor mamelor, dar și pensionarilor care au venituri mici. Descoperă, în rândurile de mai jos, ce condiții trebuie să fie îndeplinite pentru a intra în posesia tichetelor.

Care sunt condiţiile pentru a intra în posesia voucherelor

În prezent, românii din categoriile vulnerabile primesc vouchere în valoare de 250 de lei pentru alimente și masă caldă. Programul de guvernare al noului premier Marcel Ciolacu vine în ajutorul oamenilor și propune o listă mare de vouchere de care vor putea beneficia românii, dacă vor îndeplini anumite condiţii.

Așadar, de voucherele pentru sport, creaţie, artă vor putea beneficia familiile monoparentale. De cardul naţional pentru reduceri la alimente, carburanţi, transport, servicii bancare, educaţie, recreaţie se vor putea bucura familiile care au mai mult de trei copii.

Se vor acorda, de asemenea, și vouchere pentru after-school, creşe, grădiniţe particulare, pentru familiile care au un venit de aproximativ 8.000 de lei.

De asemenea, viitoarele mame vor primi vouchere în valoare de 2.500 de lei, pe care să le poată folosi pentru consultaţii şi analize.

Nici pensionarii nu au fost uitați. Circa, 1,5 milioane de pensionari care încasează pensii minime sau care au pensie de invaliditate vor primi mese calde, pachete alimentare acasă, îngrijitor/asistent medical la domiciliu.

Românii care nu vor mai primi ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde

Guvernul vine însă și cu o veste proastă. Pentru anumite categorii de români, voucherele de alimente în valoare de 250 de lei vor fi tăiate, deși sunt în continuare eligibili pentru a primi tichetele. Este vorba despre cei care părăsesc țara, cei care primesc decizii de condamnare sau cei care beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private.

”Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, se arată în OUG 63 din 9 mai 2022 şi publicată în Monitorul Oficial.

Citește și: Veste proastă pentru cei 2 milioane de români care primesc alimente. De când nu se vor mai da

Digisport.ro
După 3 ani și jumătate de amenințări și vorbe "grele", au bătut palma pentru "împăcarea anului". "Asta i-am zis!"
Stirile PROTV
Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
ProActual
Imagini RARE cu soția lui Marcel Ciolacu!!! Roxana și soțul său sunt împreună de aproape 30 de ani
EVZ.ro
Din ce trăiește familia Sterp. Becali nu visează la așa prețuri
Spynews.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
PRO TV
”Ferească Sfântul!” Reacția celor trei chefi după ce au gustat preparatele sud-americane. Cine sunt concurenții care părăsesc definitiv competiția. Eliminare-surpriză la Masterchef!
Adevarul
Culisele clipului realizat de Mr Beast, cel mai cunoscut YouTuber din lume, la Salina Turda. De ce nu a spus unde este și cât l-a costat chiria spațiului
BZI.ro
Iulia Vântur și Salman Khan, amenințați cu moartea! Prietenul cel mai bun al actorului a fost ucis!
Viva.ro
Wow! Cum arată Elena Gheorghe nemachiată și fără filtre de înfrumusețare: „Să nu ziceți că mă arăt doar când sunt frumos aranjată”
Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Trucul matematic prin care poți afla vârsta unei persoane. Trebuie doar să știi ultima cifră a numărului de telefon
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Cine este soția rusoaică a lui Romeo Dunca și cum o ține lângă el. Șeful CJ Caraș de la DNA în brațele Valentynei
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Lege de la Comisia Europeană. România e obligată. Se aplică în 27 de state membre
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Când începe sezonul 14 Chefi la Cuțite. Premiera este mai aproape decât te aștepti
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro