Nu există multe lucruri mai răcoritoare într-o zi călduroasă de vară decât să mănânci o felie suculentă de pepene verde. Pepenele roșu este format în proporție de 92% din apă, ceea ce explică de ce dă bine în timpul verii. În plus, este bogat în mai mulți antioxidanți, inclusiv licopen, beta-caroten și vitamina C. Dar, cu toate astea, practica generală este să aruncăm pepenele roșu în frigider, în ideea că așa ne vom putea răcori mai bine pe caniculă. Dar, te-ai întrebat ”ce se întâmplă dacă bagi pepenele roșu în frigider?”. Suntem aici să-ți răspundem la această întrebare, așa că citește mai departe și vezi ce se întâmplă.
Vara, mai ales cînd este cald, toți dăm fuga în piață, luăm un pepene roșu, cât se poate de mare, îș tăiem eventual în felii, și-l băgăm la frigider, doar, doar de ne-om răcori pe caniculă. Dar, îl poți adăuga la limonadă, poți pune coaja la murat sau îl puteți folosi într-o salată.
Vezi și: Pericolul nebănuit pe care îl are coaja de pepene pentru corpul tău. Nu face această greșeală!
Oricum ai prefera, pepenele este la fel de hrănitor pe cât este de răcoritor. Dar, te-ai întrebat ”ce se întâmplă dacă bagi pepenele roșu în frigider?”. Se pare că practica asta nu esate cea mai bună, sau cel puțin așa spun experții nutriționiști. Așa că, iată care este explicația acestora despre ce se întâmplă dacă bagi pepenele roșu în frigider.
Vezi și: Cum se taie corect și rapid pepenele. Așa îl mănânci fără să te murdărești
A avea un pepene verde la îndemână, mai ales în lunile de vară, este întotdeauna o idee bună. Perioada de valabilitate a unui pepene verde este de trei până la patru săptămâni după ce este tăiat din viță.
Vezi și: Test pentru genii. Găseşte felia de pepene fără sâmburi în mai puţin de 6 secunde. Încerci?
Dar care este cel mai bun mod de a depozita pepenele pentru a ajuta la menținerea prospețimii sale? Multe fructe și legume se păstrează cel mai bine în frigider. Este același lucru valabil și pentru pepenele roșu?
Nutriționiștii spun că pepenele roșu ar trebui pus în frigider doar în două condiții:
Vezi și: De ce să înfigi o monedă într-un pepene, de fapt. Trucul genial pentru această vară
În caz contrar, depozitarea pepenelui întreg în frigider duce la schimbări neplăcute de gust, textură și culoare. Cel mai bine este păstrat la temperaturi cuprinse între 10 și 15 grade, dar chiar și atunci când este depozitat la temperatura camerei, va rezista între șapte și 10 zile.
Experții spun că refrigerarea afectează mai mult decât gustul și culoarea. După cum arată un studiu , afectează și nivelul nutrițional. Nivelurile de antioxidanți sunt mai mari în pepenele roșu la temperatura camerei.
Nutriționiștii explică faptul că licopenul este cu 20% mai mare, iar nivelurile de beta-caroten se dublează în cazul pepenilor verzi nerefrigerați.
Cu alte cuvinte, refrigerarea poate cauza o pierdere de culoare a pepenelui, iar o culoare mai închisă indică un nivel mai ridicat de licopen. Așadar, odată ce aduceți acasă pepenele roșu, cel mai bine este să îl lăsați la temperatura camerei până când sunteți gata să îl tăiați.
Nimeni nu vrea să strice picnicul cu un pepene verde de calitate inferioară, care este mai puțin delicios și nutritiv.