A venit vara și odată cu aceasta a venit și sezonul pepenilor. Deși e unul dintre cele mai gustoase fructe, de multe ori ne lovim de faptul că nu știm cum se taie corect și rapid pepenele. Această variantă te va șoca și vei putea să mânânci cât pepene vrei, fără să te murdărești.
Nu există fruct mai răcoritor și mai zemos decât pepenele rosu. Acesta ne potolește setea, ne încântă mirosul și papilele gustative cu savoarea proaspătă și gustul de un dulce inconfundabil.
De asemenea, pepenele este gustarea salvatoare pentru cei care sunt la dietă. Datorită procentajul de 90% apă pe care îl are pepenele, acest fruct poate fi consumat ori de câte ori vrei pe timpul zilei. Nu te îngrașă și te menține mereu hidratat.
De asemenea, acest fruct este foarte scăzut în calorii, unde se găsesc cantități mai semnificative de vitamina A și vitamina C. Pepenele dispune de carotenoide și deloc grăsimi și colesterol.
Citește și: De ce se mănâncă pepenele cu tot cu sâmburi, de fapt. L-ai consumat greşit până acum
De multe te-ai confruntat cu tăiatului pepenelui, iar acest proces ți-a luat toată pofta de a mânca. Ei bine, noi venim cu varianta care îți va aduce succesul atunci când vine vorba de tăiatul pepenelui.
Pentru început, așază pepenele cu partea plată în jos și, cu ajutorul unui cuțit, taie pepenele pe lugime, încât să formezi niște cercuri. Mare atenție, căci trebuie să sprijiniți bine pepenele, pentru a nu se împrăștia feliile proaspăt tăiate. După ce ați tăiat pepenele în cercuri, rotește-l și taie-l la fel, perpendicular, ca prima dată, doar că în sens opus.
După ce ai tăiat pepenele, îndepărtează cuțitul și o să vezi cât de frumos se împarte în felii proporționale. Pune feliile tăiate pe un platou și poftă bună! Nu a durat mai mult de cinci minute.