12 iun. 2023 | 14:46

Amenzi uriașe pentru localurile de pe litoralul românesc. Anunțul făcut de inspectorii ANPC

Sănătate
Amenzi uriașe pentru localurile de pe litoralul românesc. Anunțul făcut de inspectorii ANPC
De azi începe Comandamentul Litoral 2023 ANPC!

Începând de astrăzi, 12 iunie, ANPC anunță oficial deschiderea activităților „Comandamentului Litoral 2023”, asta însemnând, de fapt, demararea controalelor pe litoralul românesc la toți agenții comerciali care activează aici, de la operatorii hotelieri și până la comericanții cu amănuntul sau cele de tip restaurant. În acest context, președintele ANPC, Horia Constantinescu anunță că cei găsiți în neregulă vor fi amendați drastic și chiar închiși.

ANPC și „Comandamentul Litoral 2023” puși pe controale pe litoral

Acțiunile întreprinse de comisarii ANPC nu au început de astăzi, ci din data de 25 aprilie și au fost derulate timp de aproape o lună, până pe data de 2 mai a.c., În această perioadă litoralul românesc a fost sub lupa ANPC, precum și alte locații de pe Valea Prahovei, zona Brașov, Maramureș și Bucovina.

Conform unui prim comunicat, sub egida „Comandamentului Litoral 2023”, ANPC anunța în 4 mai că „au controlat 101 operatori economici care activează în stațiunile de pe malul Mării Negre, precum și pe cele aflate în perimetrul de desfășurare a festivalurilor organizate aici.” În comunicatul de luna trecută sunt specificate și ceea ce s-a descoperit, precum și amenzile date agenților comerciali găsiți în neregulă, după cum urmează:

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate următoarele sancțiuni:

  • 47 de amenzi contravenționale în valoare totală de 525.000 lei,
  • 83 de avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman pentru produse în valoare totală de circa 45.000 lei
  • oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, în cazul a 6 operatori economici.”, se arată în comunicatul ANPC din 4 mai a.c.

Vezi și: Este oficial. Veste proastă pentru românii care își petrec vacanța pe litoralul românesc. Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă această regulă

Horia Constatinescu: „ Caşcarabetizarea litoralului”

În cadrul conferinței de presă de astăzi, Horia Constantinescu, președintele ANPC, a anunțat concertarea majorității comisarilor în cadrul „Comandamentul Litoral 2023” într-o singură stațiune de pe litoral, aceasta fiind Mamaia, acțiunile de aest gen fiind pe toată perioada sezonului, în toate celelalte stațiuni românești:

Astăzi (luni – n.r.) începe Comandamentul Litoral 2023, acţiune care, spre deosebire de ceilalţi ani, va grupa colegii comisari din întreaga ţară într-o singură staţiune şi din această locaţie se vor deplasa pentru fiecare dintre acţiunile de control în celelalte staţiuni de pe litoralul Mării Negre.

Am stabilit cel puţin cu prima serie o variantă de abordare ce va avea la bază intransigenţa în raport cu operatorii economici care de-a lungul timpului au fost consiliaţi, chiar sancţionaţi pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, înţelegând că anul acesta vom proceda la eliminarea tututor locaţiilor ce îşi desfăşoară activitatea într-un mod pe care noi, de-a lungul timpului, l-am numit caşcarabetizarea litoralului, în sensul în care acestea desfăşoară activităţi de alimentaţie publică în spaţii total inadecvate, chiar dacă acestea la un moment dat au fost autorizate în acest sens pentru că în opinia noastră lucrurile trebuiesc reevaluate tocmai pentru a încuraja operatorii economici ce ţin pasul cu ceea ce ne dorim cu toţii de la turismul românesc”, a declarat Horia Constantinescu, astăzi, într-o conferinţă de presă.

Vezi și: Amenzi pe bandă rulantă, pe litoralul Mării Negre. Sute de mii de turiști sunt în pericol

Peste 20 de comisari ANPC pe litoralul românesc

Așa cum preciza și pe 4 mai, Horia Constatinescu a mai spus în cadrul conferinței de presă de astăzi, că din structura „Comandamentului Litoral 2023” fac parte cel puțin 24 de comisari, fiind vorba de „echipe ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bihor, Ialomița, Dolj, Bacău, Vrancea, Ilfov, Sibiu și Hunedoara”. Conform acestuia, inspecțiile se vor derula în fiecare stațiune  pe o perioadă de cel puțin o săptămână, până la jumătatea lunii septembrie 2023.

Digisport.ro
Un elvețian s-a mutat de două luni în București și s-a convins: ”Puțin îndoielnic”. A caracterizat Capitala în CINCI cuvinte
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Gabriel Trifu, înșelat de Catrinel Sandu. Adevărul despre divorț
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Un canibal a fost grațiat de Putin, după ce a fost rănit pe frontul din Ucraina. Bestia a mâncat inima unui muncitor din Tadjikistan
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Unde au evadat Medana și Alin Oprea în plin scandal cu Larisa Uță? „Urmărește divorțul nostru, dar o invit să ne care bagajele”
Click.ro
Ce pensie are Theodor Stolojan după ce a fost premier, europarlamentar și economist la Banca Mondială
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Comoara descoperită într-un sat de munte. Pământul din această zonă, printre cele mai bogate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Ungaria e în alertă! Inundații catastrofale la Budapesta. Ungurii sunt speriați
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
DONALD TRUMP a ANUNȚAT! MĂSURI RADICALE dacă ajunge PREȘEDINTE
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„M-ai înșelat vreodată?” Cornel de la Insula Iubirii a răspuns la cea mai incomodă întrebare. Ce spune testul poligraf
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro