Cei care au pomi fructiferi, în această perioadă, trebuie să se îngrijească de ei, pentru că aceștia pot face păduchi, insecte care vor distruge recolta dacă sunt lăsați să se înmulțească în voie. Așadar, cu ce să stropești pomii de păduchi. Grădinarii experți folosesc acest truc.
Astăzi vă vom prezenta un tratament pentru afide, cunocute ca și păduchi verzi, la pomi. Experții horticultori au spus cum se combat păduchii verzi și care este primul semn al unei infectari.
Astfel, vă vom spune ce substanțe trebuie să folosiți pentru a scăpa de aceasta problemă, una des întâlnită în sezonul cald.
Sezonul cald vine la pachet, pentru cei care au pomi fructiferi, și cu problema afidelor (Aphidoidea) sau păduchii verzi, așa cum mai sunt acestea recunoscute. În fara faptului că păduchii verzi atacă flori precum trandafirii, aceștia atacă și pomii fructiferi.
Înainte de a afla ce tratament se aplică pentru afide la pomi, nar fi bine să știi și care sunt primele semne ale unui posibil atac în grădina, livada ta. Starea pomilor trebuie monitorizatăîn permanență, pentru a știi cu exactitate ce tratamente trebuie aplicate, astfel încât să fie aplicate la timp.
În primul rând, trebuie să se știe că afidele apar odata cu sosirea sezonului cald. Acestea pot fi observate pe mugurii florali sau foliari, după care apar pe lăstarii tineri. În urma apariție lor, frunzele se răsucesc și se decolorează, iar lastarii nu mai cresc.
În plus, pe frunze se vor putea vedea urme lipicioase, care nu sunt altceva decât excrementele zaharoase ale afidelor. De asemenea, în pomivor părea furnici, care vin să se hrănescă cu excrementele afidelor.
Dacă ai observat toate aceste semne, este timpul să aplici imediat un tratament contra afide, pentru a nu afecta creșterea pomilor.
Pentru a combate afidele la pomii fructiferi, experții forticultori recomandă un tratament cu Decis 25 WG, Afinto, Teppeki sau Vantex 60 CS. De asemenea, se recomandă alternarea produselor, pentru ca păduchii verzi să nu devină rezistenți la același tratament.
În plus, experții spun că se poate folosi și Mavrik 2 F, care se aplică în faza de buton roz și la scuturarea petalelor.
Nu în ultimul rând, cei care nu vor să folosească produse cu chimicale pentru afide, soluția naturală, BIO, ar fi atragerea buburuzelor sau cumpărarea unor astfel de insecte.
O singura buburuză mănâncă câteva sute de afide pe zi, astfel încât reprezintă o soluție sigură, însă de mai mare durată.