Dacă și tu vrei să cunoști secretele unei pâini de casă gustoase, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică la ce detalii trebuie să fii atentă pentru a obține un rezultat satisfăcător. Află în rândurile de mai jos câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină, astfel încât preparatul să crească frumos în cuptor.
Pâinea de casă este unul dintre preparatele cele mai gustoase din bucătăriile româncelor. Dacă știi de care detalii să ții cont în procesul de preparare, va fi un real deliciu. Este important să folosești ingrediente proaspete, de calitate, ca să te bucuri de un rezultat frumos. Fii atentă să alegi tipul de făină potrivit.
Cantitatea de drojdie pe care o folosești pentru a găti pâine este, de asemenea, importantă. Ideal ar fi să utilizezi drojdie proaspătă, nu uscată. La 1 kilogram de făină trebuie adăugate 30 de grame de drojdie proaspătă. Este esențial să respecți cantitățile, altfel produsul final nu va fi cel la care te aștepți.
Un alt secret al unei pâini de casă gustoase are legătură cu frământarea aluatului. Acesta trebuie frământat întotdeauna de două ori. Practica ajută la eliminarea aerului din compoziție, astfel încât, la final, produsul va fi mai elastic și mai pufos.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Te-ar putea interesa și: Care este, de fapt, cea mai nesănătoasă pâine. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent
Când pâinea a devenit rumenie, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Poate fi tăiată felii și servită imediat după ce a ajuns la temperatura camerei. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.