Sunt nelipsite din bucătăriile românilor, dar evitate de foarte mulți, tocmai pentru că îngrijirea lor le dă multora bătăi de cap. Află, din rândurile de mai jos, un truc genial ce te va ajuta să îți ascuți corect cuțitele cu zimți. Vei vedea că vor fi ca noi.
Cuțitele, atât cu lame netede, cât și zimțate, sunt un element esențial în bucătărie. Există însă o convingere eronată pe care o au cei mai mulți dintre noi: că procesul de ascuțire al celor cu lamă netedă ar fi mai simplu decât al celor cu zimți.
Cuțitele cu zimți nici n-ar trebui ascuțite, susțin unii, însă adevărul este cu totul altul. Odată cu fiecare utilizare, zona dintre doi dinți se tocește, motiv pentru care tăieturile sunt mai puțin curate. Soluția este foarte simplă, trebuie doar să știi care este instrumentul potrivit.
Este adevărat că aceste ustensile nu pot fi trecute printr-o piatră clasică de ascuțit, precum cele cu lamă netedă. Pentru ele, trebuie folosit un ascuțitor conic, care este alcătuit dintr-o tijă lungă, de formă conică, de unde și numele, care este acoperită cu un material abraziv.
Te-ar putea interesa și: Cum să cureți cartofii fără cuțit, de fapt. Trucul pe care îl folosesc din ce în ce mai mulți oameni
Utilizarea acestui ascuțitor nu este deloc dificilă. Ce trebuie să faci:
Ascuțitorul conic este util și la ascuțirea răzătoarealor clasice.
Pentru a obține cele mai bune tăieturi și a prelungi durata de viață utilă a cuțitelor, este esențial să știm pentru ce este fiecare dintre ele și cum să le folosim corect:
Te-ar putea interesa și: Cum să redai strălucirea tacâmurilor vechi. Aşa nu vor mai avea pete, zici că-s noi