Cum să redai strălucirea tacâmurilor vechi. Aşa nu vor mai avea pete, zici că-s noi

Cum să redai strălucirea tacâmurilor vechi. Aşa nu vor mai avea pete, zici că-s noi
Cum să redai strălucirea tacâmurilor vechi. Amestecul despre care trebuie să știe orice gospodină. Vor arăta ca noi!

Spălarea lingurilor, furculițelor și cuțitelor nu este suficientă pentru ca acestea să arate bine. Cu siguranță ai observat și tu că, după procesul de curățare, pe unele dintre instrumentele amintite apar pete. Află în rândurile de mai jos cum să redai strălucirea tacâmurilor vechi. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină.

Cum să redai strălucirea tacâmurilor vechi

Fără îndoială, te-ai confruntat și tu, cel puțin o dată în viață, cu petele de pe linguri, furculițe sau cuțite. De cele mai multe ori, apar din cauza apei dure. Aceasta conține un nivel ridicat de minerale, în special săruri de magneziu și calciu. Cele din urmă iau forma unor depozite minerale albe, care se depun pe toate tipurile de materiale, însă sunt foarte vizibile pe oțel.

Vrei să ai tacâmurile în stare perfectă și nu știi cum să le redai strălucirea? Procesul de curățare al instrumentelor de bucătărie depinde și de materialul din care sunt realizate lingurile, furculițele și cuțitele. Vom începe, însă, cu tacâmurile din oțel. Pentru a le curăța impecabil, ai nevoie să prepari un amestec foarte simplu.

Amestecă o parte de oțet alb cu trei părți de apă. Umezește ușor o cârpă uscată, preferabil din microfibră, însă nu este obligatoriu, și șterge fiecare instrument de bucătărie cu aceasta. Clătește, apoi, tacâmurile cu apă și usucă-le cu o altă cârpă, bineînțeles curată. Lasă tacâmurile o vreme scurtă, la uscat. Vor deveni ca noi!

Cum să scapi de petele de apă de pe tacâmuri

În cazul lingurilor, furculițelor și cuțitelor din argint, procesul de curățare este puțin diferit. Pentru început, instrumentele de bucătărie din argint trebuie spălate cu apă și săpun sau detergent de vase. Clătește-le, apoi, manual și șterge-le cu o cârpă moale, din microfibră.

După ce ai spălat tacâmurile din argint, poți să treci și la partea în care le lustruiești pentru a nu mai prezenta pete din cauza apei. Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu un strop de apă, până când obții o pastă omogenizată. Umezește, apoi, o cârpă curată și ia o mică parte din pastă. Freacă lingurile, furculițele și cuțitele cu soluția obținută.

Clătește, apoi, tacâmurile cu apă curată și usucă-le cu o cârpă moale sau din microfibră. Asigură-te că nu există nicio urmă de apă sau de orice altă substanță pe tacâmuri. În caz contrar, vor rămânea, din nou, pete.

Citește și: Alimentul neașteptat care curăță vasele din cupru și bronz. Totul este atât de simplu

La final, poți să lustruiești instrumentele de bucătărie cu folie de aluminiu. Astfel, eventualele pete vor fi îndepărtate complet, iar tacâmurile vor străluci ca și cum ar fi noi.

Urmăriți Playtech.ro și pe