O gospodină a pus ulei în apa pentru mop și l-a lăsat să acționeze timp de 60 de secunde, după care a spălat suprafețele din locuință cu amestecul obținut. A rămas impresionată de rezultat. Află și tu cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de miros plăcut și proaspăt în casă, la orice oră din zi și noapte.
Cu siguranță te-ai întrebat și tu care este motivul pentru care în unele locuințe miroase întotdeauna bine. De cele mai multe ori, „trucul” constă în folosirea detergenților chimici, care dezinfectează diverse suprafețe și răspândesc totodată aromă plăcută. În ciuda acestor aspecte, pot prezenta și unele dezavantaje.
De exemplu, mirosul puternic al ingredientelor din care este compus un astfel de produs chimic ar putea fi prea invaziv. Pe termen lung, poate să conducă la dezvoltarea de alergii și stări de disconfort, potrivit specialiștilor în sănătate. Mai mult decât atât, produsele sunt fabricate chimic, existând astfel riscul ca acestea să afecteze copiii și animalele de companie.
Recomandarea specialiștilor este ca la sarcinile de curățenie să fie folosite, pe cât posibil, produse cât mai naturale. Nu este absolut necesar să achiziționezi detergenți și dezinfectanți chimici pentru pardoseli și diverse suprafețe, pentru a te bucura de un miros plăcut în mod constant în locuință.
O gospodină a pus câteva picături de ulei în apa pentru mop, alături de alte ingrediente, și a reușit să reîmprospăteze toată atmosfera din locuința sa. Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos care este „secretul” pe care trebuie să îl pui în aplicare, pentru ca toată lumea să se simtă bine în casă.
Dacă vrei ca în locuința ta să se mențină întotdeauna un miros plăcut, nu ai nevoie de foarte multe produse. Majoritatea le cunoști deja și, cel mai probabil, le-ai și folosit la diverse sarcini de curățenie. Este vorba despre oțet, bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie și câteva picături de ulei. Însă nu orice fel de ulei, ci ulei esențial.
Zeama de lămâie și uleiul esențial sunt foarte importante, dacă vrei să obții o esență parfumată cu care să îți împrospătezi încăperile din casă. Lămâia are și proprietăți antibacteriene și dezinfectante, la fel ca oțetul și bicarbonatul de sodiu. „Trucul” cu ulei esențial a fost pus în aplicare de o gospodină care s-a declarat impresionată de rezultat.
Pentru a prepara amestecul, pune în găleata pentru mop apă, cantitate potrivită, peste care adaugă 200 de mililitri de oțet, una sau două linguri de bicarbonat de sodiu, zeama unei lămâi și câteva picături de ulei esențial, aroma preferată. Amestecă ingredientele și lasă amestecul la stat pentru 60 de secunde.
Curăță, apoi, podeaua, parchetul sau gresia cu ajutorul lichidului. Dincolo de faptul că locuința ta va mirosi impecabil, vei elimina și riscul apariției unor posibili germeni din cauza particulelor de praf și nu numai.