Cum cureți gresia de chit după renovare. Trucul simplu care e foarte eficient

Cum cureți gresia de chit după renovare. Trucul simplu care e foarte eficient
Dacă plăcile de gresie noi au devenit mate și neclare în câteva zile după montare, vestea bună este că este temporar acest lucru.

Tocmai ce v-ați remodelat baia, și ați montat gresia. Ați instalat toată marmura, ați securizat corpurile de iluminat, ați agățat oglinzile și ați montat uși personalizate de duș din sticlă. Toate lunile de planificare și muncă grea s-au încheiat în sfârșit și tot ce vrei să faci este să te relaxezi și să faci o baie lungă și plăcută. Numai că îți dai seama în ultimul moment că ai niște chit care nu a fost șters corect, care acum a devenit greu de curățat. Sau poate plăcile de gresie nu au fost șterse complet cu un burete curat. Dacă vă întrebați cum să curățați chitul de pe gresie, nimic mai simplu, urmați următoarele sfaturi și trucuri.

De ce veți avea nevoie pentru a elimina chitul de pe plăcile de gresie

Dacă aceste frumoase plăci de gresie noi au devenit mate și neclare în câteva zile după montare, vestea bună este că este temporar acest lucru. Și materialele necesare pentru a curăța problema sunt ieftine și ușor de găsit.

Tot ce aveți nevoie sunt câteva produse de curățare de bază, cum ar fi oțet, o găleată, mănuși de cauciuc, apă, șervețele de lustruit, un flotor de mortar de cauciuc și un burete de gresie.

Pelicula de chit de mortar care se află pe plăci este un produs secundar, în timpul căruia întreaga suprafață a fiecărei plăci este complet acoperită cu mortar. Când excesul nu a fost curățat în mod corespunzător, restul se va usca în cele din urmă, lăsând în urmă o peliculă albă.

Spre deosebire de murdăria care acoperă pardoseala băii de la utilizarea de zi cu zi, pelicula de chit nu este la fel de ușor de curățat. La aplicarea pentru prima dată a chitului, este ușor să îndepărtați pelicula de pe plăcile de gresie cu o cârpă simplă sau un burete.

Acest lucru se datorează faptului că nu s-a întărit încă. Dar odată ce chitul se întărește, curățarea poate necesita unele produse speciale. Cea mai bună metodă de curățare depinde de tipul de chit pe care l-ați folosit, de tipul de gresie și de cât timp s-a lăsat să se usuce. Iată și câteva trucuri care vă pot ajuta la curățarea plăcilor de gresie.

Înainte de curățare determinați dacă chitul este sau nu pe bază de epoxidic

Mortarul pe bază de epoxidic are un aditiv epoxidic care este conceput pentru rezistență maximă și repelența petelor. Datorită acestui aditiv suplimentar, pelicula care se formează va fi mai greu de îndepărtat decât un chit standard pe bază de ciment.

Probabil că veți avea nevoie de un produs de curățare comercial. Contactați producătorul de mortar dacă aveți întrebări cu privire la ce tip de curățător ar fi cel mai bun. Ar trebui să încercați cel puțin metodele de curățare simple și naturale, mai întâi, însă nu vă mirați dacă niciuna dintre ele nu funcționează.

Încercați mai întâi să curățați plăclie de gresie cu apă

Ștergeți pelicula de mortar cu un burete umed. Folosiți un burete și o găleată cu apă. Buretii de gresie funcționează excelent, dar orice burete va funcționa. Scufundă buretele în apă și apoi stoarce-l. Nu folosiți prea multă apă. Ștergeți plăclile de gresie într-o singură direcție.

Nu mișcați buretele în lateral sau într-o mișcare circulară. Clătiți buretele și schimbați frecvent apa din găleată. Glisați o dată cu fiecare parte a buretelui și apoi clătiți. Păstrați apa curată sau veți răspândi particule de mortar înapoi pe plăcile de grersie.

Folosiți oțet pentru a curăța plăcile de gresie

Încercați să ștergeți plăcile de gresie cu oțet și apă în loc să folosiți un îndepărtator de peliculă. Se amestecă o cană de oțet distilat într-un litru de apă caldă. Curățați podeaua cu un mop sau un burete în timp ce utilizați o perie de curățat pe zonele mai greu de curățat. Nu utilizați oțetul pe marmură sau alte tipuri de piatră naturală fără să vă adresați furnizorului pentru a vă asigura că este sigur.

Puteți încerca, de asemenea, să curățați pelicula de pe plăcile de gresie cu produse de curățare de uz casnic de bază, cum ar fi o picătură de săpun de spălat vase într-un litru de apă caldă sau o sticlă de pulverizare umplută cu un amestec 50/50 de oțet și apă. Oțetul nu va lăsa reziduuri în urmă, așa cum pot face uneori detergenții mai duri.

Curățarea peliculei de mortar de pe plăcile de gresie cu oțet este sigură și eficientă pentru plăci ceramice și de porțelan. Produsele de curățare cu acid nu trebuie utilizate niciodată pe plăci poroase sau din piatră. Pentru piatră adevărată folosiți săpun și apă caldă. Dacă utilizați o soluție de oțet, asigurați-vă că ștergeți totul cu apă și săpun după pentru a scăpa de tot oțetul.

Încercați o soluție de curățare cu zahăr

Îndepărtați chitul dur de pe plăcile de gresie cu puțin zahăr. Se amestecă zahărul în apă caldă. Încercați să adăugați o jumătate de cană de zahăr la un litru  de apă caldă și reglați de acolo, după cum este necesar. întindeți amestecul pe chitul întărit și lăsați-l în pace timp de aproximativ o oră. Când reveniți, curățați chitul cu un burete.

Continuați să adăugați câtă apă cu zahăr aveți nevoie în timp ce curățați. Încercați și păstrați întotdeauna plăcile de gresie și chitul umed. Reglați raportul zahăr în apă până când îl obțineți corect. Nu folosiți nimic pietros pe piatră moale precum Travertin. Funcționează cel mai bine pe plăci dure precum porțelanul și folosiți numai zahăr alb.

Bicarbonat de sodiu și soluția înălbitor ajută la curățarea chitului de pe plăcile de gresie

Încercați să folosiți bicarbonat de sodiu și o pastă de înălbitor. Amestecarea a unei cani de bicarbonat de sodiu cu 1/4 cană de înălbitor va face o pastă groasă. Folosiți o periuță de dinți și frecați pasta pe mortar. răams pe plăcile de gresie.

Lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 – 20 de minute. Ștergeți plăcile cu un burete curat și umed. Purtați mănuși ori de câte ori folosiți înălbitorul și deschideți o fereastră ca să aveți  aer proaspăt ori de câte ori curățați cu înălbitor. Nu uitați să purtați ochelari de protecție.

Bicarbonat de sodiu și oțet

Puteți încerca, de asemenea, o soluție de bicarbonat de sodiu și oțet. Amestecă puțină apă și bicarbonat de sodiu până obții o pastă groasă. Apoi, întindeți pasta pe mortarul rămas pe plăcile de gresie. Umpleți o sticlă de pulverizare cu oțet alb și pulverizați-o pe toată pasta. Lăsați amestecul să reacționeze câteva minute și apoi spălați-l. Odată ce ați terminat spălarea, ștergeți plăcile de gresie cu un burete curat.

Concluzie

Dacă tot ați băgat ceva bani în montarea noilor plăci de gresie, este la fel de important să le avem și curate. Așa că, toate metodele enumerate anterior vă pot ajuta să scoateți rapid și simplu chitul rămas pe plăcile de gresie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI