Profesorii nemulțumiți de salariul pe care îl aveau și care au știut să facă și altă meserie au părăsit de mult timp catedrele. Au renunţat la meseria de profesor pentru a face mai mulţi bani. Care este domeniul în care se câştigă mai bine decât în Educaţie.
Românii care aleg să se facă zugravi pot ajunge să obțină salarii pe care le câștigă specialiștii în IT.
Astfel, criza economică, respectiv valurile de scumpiri i-au determinat pe unii dintre români să se orienteze către alte meserii, pentru a avea oviață mai bună.
Cei care au ales piața amenajărilor interioare și exterioare se poate spune că au tras lozul câștigător, pentru că în acest domeniu se câștigă foarte bine.
„Sunt câțiva aplicatori extrem de pricepuți, care ajung la venituri excepționale practicând această meserie. Sunt mulți oameni din diverse meserii, care au venit din pasiune, mai degrabă, decât din nevoie, spre meseria de aplicator. Profesorii sunt una dintre aceste categorii profesionale”, a povestit în direct la Antena 3 CNN, Călin Gavaleru, reprezentant companie de vopsele premium.
Însă, cei mai mulți dintre profesori nu sunt de acord să dea catedra pe bidinea, astfel că au intrat în grevă, în speranța că Guvernul le va mări salariile.
Astfel, mai mult de 10.000 de cadre didactice au protestat azi în centrul Capitalei, inițial în Piața Victoriei, de unde au mers în marș până la Parlament, în cea de-a patra zi de grevă generală.
În acest fel, din fața Guvernului, liderii sindicali au anunțat că resping oferta acestuia, pe care o consideră jignitoare.
Profesorii a spus că nu au nevoie de vouchere, ci de salarii decente, astfel că greva generală continuă, la fel ca și protestele stradale.
Profesorii au pomenit chir și despre pericolul modificării calendarului examenelor naționale.
Aflat în vizită la Cluj, premierul Nicolae Ciucă a spus că nu le va promite profesorilor nicodată ceva ce nu se poate realiza și a făcut apel la aceștia să „înţeleagă contextul în care ne aflăm”.
„Depinde de noi toţi şi depinde de a înţelege situaţia şi contextul în care ne aflăm. Încă de la începutul acestei acţiuni de protest a sindicatelor din Educaţie am căutat să demonstrăm că înţelegem şi că, într-adevăr, profesorii din România (…) merită recunoştinţa noastră şi să fie situaţi pe grila de salarizare acolo unde noi ne-am asumat (…) că trebuie să fie”, a spus Nicolae Ciucă.