România a fost zguduită de un nou seism. Un nou cutremur a avut loc în România în această seară. Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit. După seria de cutremure din Oltenia, acum o altă zonă seismică îi sperie pe români. De data aceasta, cutremurul s-a produs într-o localitate arădeană.
Update: Un nou cutremur mediu, cu magnitudinea 4 grade pe scara Richter, s-a produs luni, la ora 22:55:26 (ora României), în Crișana, Arad la adâncimea de 10 kilometri, conform datelor Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)
România a fost zguduită de un nou cutremur în această seară, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului. Mulți dintre români l-au simțit.
„În ziua de 22.05.2023, 20:46:43 (ora României), s-a produs în BANAT, ARAD un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.6, la adâncimea de 15 km”, transmite INFP.
Cutremurul de luni seară a fost înregistrat la 22km SE de Arad, 47km NE de Timișoara, 74km SE de Bekescsaba, 92km N de Reșița., conform sursei citate.
De altfel, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj și s-a produs la o adâncime de 6,3 kilometri.
Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, cutremurul a avut loc la 12 km de orașul Lipova din Arad.
Astfel, seismul a fost resimțit și în alte localități ale județului, printre care Arad, Sântana și Chișineu-Criș.
„Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere”, au transmis reprezentanții IGSU.
Pe de altă parte, IGSU a anunțat că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior înregistrării acestora.
După producerea cutremurului, în cazul în care acesta are urmări grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare pentru populaţie, cu măsuri de protecţie adecvate (spre exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă).
„În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență). https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/”, se arată în mesajul postat de IGSU.