Poate cel mai important as din mâneca bucătarilor profesioniști a fost dezvăluit. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul pe care cofetarii îl pun în frișcă pentru a nu se lăsa. Vei vedea că astfel o să reziste zile la rând pe prăjituri.
Cu o textură delicată și o aromă deosebită, frișca este vedeta deserturilor, însă multe gospodine o evită când pregătesc prăjituri sau torturi. Cu toate că nu este foarte complicat de preparat, ea nu rezistă foarte mult timp. Cofetarii au însă un truc de mare ajutor.
Frișca se face din smântână grasă bătută bine, se recomandă folosirea unui mixer, până devine cremoasă și pufoasă. Se îndulcește cu zahăr granulat sau cu vanilie – această variantă fiind numită crenă chantilly.
Totuși, nu este un preparat recomandat celor care nu au prea multă experiență în bucătărie. În timpul preparării pot să apară destul de multe probleme. De cele mai multe ori, nu se întărește, oricât ai mixa-o, iar apoi, după ce reușim să îi dăm textura dorită, se lasă după câteva ore. Un scenariu nedorit, mai ales dacă este folosită la decorarea unui tort.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul secret care trebuie adăugat în frișcă. Va fi perfectă, nu vei mai încerca altfel
Un singur ingredient te poate scăpa de această grijă. Pentru a se asigura că frișca își păstrează consistența, cofetarii folosesc o smântână cu un conținut ridicat de grăsime, între 30 și 35%. Aceasta trebuie să fie rece în momentul preparării, se recomandă chiar să fie ținută la congelator în jur de jumătate de oră înainte de a fi bătută.
Dacă faci frișcă acasă, poți folosi stabilizatori și întăritori speciali pentru ea, se găsesc în orice supermarket de la noi din țară.
Un truc fantastic ce ajută frișca să nu se lase este adăugarea în compoziția ei a unui ingredient neașteptat: mix pentru budincă de vanilie instant.
Tot ce trebuie să faci este să bați smântâna, să adaugi mixul pentru budincă, puțin extract de vanilie și zahăr. Se bate totul cu un mixer până când frișca se întărește și își păstrează forma chiar dacă întorci bolul invers. Vasul se acoperă apoi cu folie alimentară și se pune la frigider. Preparată așa, frișca ar trebui să reziste câteva zile.
Te-ar putea interesa și: Ce smântână trebuie să folosești pentru frișcă. Secretul dezvăluit de cei mai buni cofetari