20 dec. 2022 | 11:57

Ce smântână trebuie să folosești pentru frișcă. Secretul dezvăluit de cei mai buni cofetari

Diverse
Ce smântână trebuie să folosești pentru frișcă. Secretul dezvăluit de cei mai buni cofetari
Sfaturile celor mai experimentați cofetari. Ce smântână trebuie să folosești pentru frișcă. Toate deserturile vor ieși delicioase!

Sărbătorile de iarnă bat la ușă! Gospodinele se întrec în prepararea a o mulțime de feluri de deserturi. Tuturor ne place ca prăjiturile și torturile să fie învelite într-o frișcă foarte luxoasă, savuroasă și, totodată, cât mai sănătoasă posibil. Află în rândurile de mai jos ce smântână trebuie să folosești pentru frișcă. Recomandările celor mai buni cofetari.

Ce smântână trebuie să folosești pentru frișcă

Mesele de Crăciun și Revelion sunt întotdeauna pline de cele mai bune mâncăruri și cele mai gustoase deserturi. Românilor le place să guste din tot felul de prăjituri și torturi, preparate cât mai sănătos cu putință. De obicei, conservanții și aditivii sunt evitați de către gospodine, care preferă să respecte, în această perioadă a anului, rețetele tradiționale.

Pentru că mai este doar puțin până la sărbători, ne-am gândit să împărtășim cu voi câteva sfaturi ale celor mai buni cofetari în ceea ce privește prepararea de frișcă. Dacă nu ai mai făcut frișcă până acum, s-ar putea să ți se pară puțin intimidantă ideea la început. Trebuie să știi că nu este deloc dificil să o prepari, dacă ții cont de câteva trucuri.

În primul rând, pentru a prepara o frișcă savuroasă, este nevoie să alegi cu atenție tipul de smântână pe care îl folosești. Cofetarii recomandă să optezi doar pentru smântâna naturală, de țară, din lapte de vacă. Trebuie să aibă o grăsime de peste 30%, iar acest detaliu este asigurat atât timp cât smântâna nu a fost supusă procesărilor industriale.

Înainte de a bate smântâna, trebuie să te asiguri că este rece. Temperatura pe care trebuie să o prezinte produsul este de aproximativ 5-6 grade Celsius. Dacă are o temperatură mai ridicată, va dura mai mult să o mixezi și nici nu se va întări suficient de mult încât să își mențină forma. Astfel, riști să se „taie”, adică să se producă o separare de unt în compoziție.

Cum prepari smântână pentru ornat deserturi

Dacă abia ai cumpărat smântâna pentru frișcă, cofetarii îți recomandă să o lași la rece, în frigider sau congelator. Asigură-te, de asemenea, că vasul de bucătărie în care vei mixa smântâna va fi, de asemenea, rece. Curăță foarte bine toate ustensilele pe care le vei folosi: tel, palete de mixer etc. Absolut toate trebuie să fie degresate și uscate.

Pentru început, smântâna se bate timp de două minute – nu mai mult, nici mai puțin -, la viteză mică. Apoi, se face trecerea la mixarea la viteză mare. Atenție, însă! Nu mixa smântâna prea mult timp, fiindcă se va transforma în unt.

Dacă vrei să folosești frișca doar pentru ornat, nu și ca umplutură, adaugă în compoziție puțină gelatină. Cofetarii recomandă folosirea unei lingurițe de gelatină la 200 de grame de frișcă. Iată cum trebuie să procedezi, pentru a obține, la final, o frișcă luxoasă:

  1. pune gelatina la înmuiat cu 2 linguri de apă, timp de 10 minute;
  2. încălzește gelatina cu apa pe aragaz, la flacără mică, amestecând continuu (ai grijă să nu înceapă să fiarbă);
  3. lasă gelatina la răcit câteva momente;
  4. încorporează gelatina, treptat, în frișcă;
  5. adaugă, la final, câteva picături de zeamă de lămâie și amestecă din nou.

Citește și: Cum faci frișcă fără mixer. Secretul celebrilor cofetari s-a aflat

Dacă vrei să îndulcești frișca pentru prăjituri sau torturi, poți folosi zahăr pudră sau îndulcitor sub formă de pudră. Cei mai experimentați cofetari recomandă evitarea îndulcitorilor sub formă lichidă, întrucât aceștia înmoaie frișca. Astfel, preparatul își va pierde din textura groasă.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
VIDEO Imagini filmate în avionul Azerbaijan Airlines, chiar înainte de prăbușire. 29 de oameni au supraviețuit
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
Simona Halep, anunț trist de Crăciun. Decizie dificilă pentru româncă
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Dezvăluire bombă despre Călin Georgescu. S-a aflat marele adevăr: Face discret cu ochiul fascismului istoric
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
SE ÎNCHID punctele de FRONTIERĂ! DECIZIA ROMÂNIEI din 1 ianuarie 2025
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro