Salina Slănic Prahova este o salină situată în orașul Slănic, județul Prahova, în România. Este una dintre cele mai mari saline subterane din Europa și atrage numeroase vizitatori datorită proprietăților sale terapeutice și a peisajelor spectaculoase. Este foarte vizitată de către turiști care vin aici pe perioada verii și pentru a se răcori în interiorul ei. Este necesar ca aceștia să apeleze la geci, atunci când doresc să coboare în mina de sare. Iată așadar câte grade sunt în Salina Slănic Prahova.
Istoria Salinei Slănic Prahova este îndelungată, prima mențiune documentară a exploatării sării în zonă datând din secolul al XV-lea. În secolul al XIX-lea, sărurile din Slănic au devenit cunoscute pentru calitățile lor terapeutice, iar în anul 1882 a fost construită prima stațiune balneo-climaterică în apropierea salinei.
Salina Slănic Prahova este cunoscută pentru conținutul său bogat în aerosoli salino-iodici, care au efecte benefice asupra căilor respiratorii și a sistemului nervos. Astfel, salinele subterane din zonă au fost transformate în stațiuni balneare și de tratament, unde vizitatorii pot beneficia de terapii respiratorii și de relaxare într-un mediu sănătos.
Vezi și Comoara de sub România care este unică în lume și de care, pentru prima dată, ne-a păsat
În prezent, Salina Slănic Prahova este deschisă pentru turiști și oferă o gamă largă de servicii, inclusiv tururi ghidate prin galeriile subterane, terapii cu aerosoli salino-iodici, săli de tratament și relaxare, precum și activități de wellness și spa. Vizitatorii pot explora galeriile subterane și pot admira peisajele spectaculoase create de formațiunile de sare.
Salina Slănic Prahova este nu numai o atracție turistică, ci și un loc de tratament și relaxare pentru cei interesați de beneficiile sărurilor minerale și aerosolilor salino-iodici. Este un loc unic în România și o destinație populară pentru a-ți căuta sănătatea și frumusețea naturală.
Cei care doresc să viziteze Salina Prahova trebuie să știe că transportul turiștilor în și din Salină se face cu microbuze, prin tunele, pe o distanță de 3,3 km. Este necesar să știe și care este programul după care funcționează aceasta:
Luni și Marți: închis.
Miercuri – Vineri
Sâmbătă și Duminică
Programul de vizitare este actualizat pe site-ul oficial.
Tarifele standard de luni până duminică:
Tarifele pentru grupuri:
Abonamente de 5 (cinci) intrări în 7 (șapte) zile consecutive:
Aproape de casa de bilete este o parcare mare, iar prețul pentru parcare este de 8 lei pe zi.
În palatul de sare de la Slănic, care se întinde pe 8 hectare, coboară zilnic mii de turiști. Chiar dacă aleg să o viziteze pe timp de vară, ei trebuie să vină cu geci de toamnă, și încălțăminte adecvată, deoarece în salină este o temperatură constantă de 12 grade Celsius. Așadar, cei care doresc să scape de canicula din timpul verii sunt invitați să coboare în mina Unirea din Slănic. Iată ce precizări face salina Slănic:
“Mina Unirea este un loc deosebit pentru a face mişcare, antrenamente sportive şi agrement. Pe lângă terenul de sport şi mesele de tenis şi de biliard, există un spaţiu pentru curse de karturi cu pedale. Pentru copii este amenajat un loc de joacă. Pentru cei interesați să se relaxeze în acest microclimat specific există o zonă de odihnă dotată cu şezlonguri, canapele, fotolii şi mese”.
Citește și Unul dintre cele mai frumoase locuri din România poate fi explorat pe Google Street View
Compoziție foto: Iozan Carmen