1000 de turiști evacuați de urgență din Salina Praid: “Nu trebuie să se creeze panică”

1000 de turiști evacuați de urgență din Salina Praid: “Nu trebuie să se creeze panică”
Panica la Salina Praid. Turistii, evacuati dupa ce un izvor a inundat subteranul

De ce au fost evacuați 1000 de turiști de urgență din Salina Praid. Au fost momente de agitație pentru turiști, sâmbătă după-amiază, când au fost evacuați de urgență din interiorul salinei. Acum s-a aflat care este motivul pentru care Salina Praid a fost închisă pentru turiști duminică, vizitatorii neavând acces la baza de tratament.

Turiști evacuați din salina Praid după ce un izvor a inundat subteranul. Cu ce au fost scoși cei aproximativ 1000 de vizitatori

Aproximativ 1000 de oameni au fost evacuați, sâmbătă, din Salina Praid, după ce tunelul de acces a fost inundat de un izvor natural. Vizitatorii au fost scoși cu autobuzele chiar dacă, inițial, transportul către suprafaţă a fost întrerupt pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din salină.

La fața locului au ajuns doi jandarmi din cadrul postului de jandarmi Staţiune Balneo-Climaterică Praid dar şi doi elevi de la şcoala de Jandarmi Fălticeni care erau în practică.

Oamenii, scoși în siguranță la suprafață

„În urma inundării tunelului de acces în salină, de către un izvor natural, transportul turiştilor către suprafaţă a fost întrerupt temporar, pentru a permite echipelor de intervenţie evacuarea apei din subteran.

În salină, la acel moment se aflau aproximativ 1.000 de turişti, aceștia fiind evacuaţi la suprafaţă, în siguranţă, cu autobuze care au circulat la interval de 30 de minute. În salină au fost întrerupte alimentarea cu apă a băilor şi a unităţilor economice precum şi a internetului.

La faţa locului au intervenit doi jandarmi din cadrul postului de jandarmi Staţiune Balneo-Climaterică Praid dar şi doi elevi de la şcoala de Jandarmi Fălticeni, care se aflau în practică la acest post”, a declarat Bogdan Colceriu, ofiţer în cadrul Inspectoratului judeţean de Jandarmi Harghita.

Jandarmii au calmat oamenii înainte de a fi scoși din salină

Potrivit ofițerului, jandarmii au coborât în salină unde au vorbit cu turiștii și i-au calmat înainte de a fi transportați spre suprafață.

„Nu au fost evenimente grave sau ieşite din comun care să ducă la punerea în pericol a vieţii acestora. Toţi cei 1.000 de turişti au fost scoşi la suprafaţă în siguranţă şi nu există alte probleme.

Momentan se lucrează la remedierea situaţiei, urmând ca salina să reintre în funcţiune imediat ce problema este remediată”, a mai spus Bogdan Colceriu.

Nu în ultimul rând, directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat, sâmbătă, că astfel de evenimente se mai întâmplă, însă sunt ținute sub control și nu sunt un motiv de îngrijorare pentru vizitatori.

Urmăriți Playtech.ro și pe