Un truc folosit adesea de bucătari te va scăpa de una dintre cele mai mari griji în timpul preparării mâncării. Află, din rândurile de mai jos, ce trebuie să faci cu bucățile de carne înainte de a le pune la prăjit, astfel încât să nu mai sară uleiul.
Știm foarte bine că preparatele prăjite sunt mereu vedetele mesei, fiind un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Nu sunt greu de făcut, însă procesul nu este unul tocmai plăcut, mai ales din cauza stropilor de ulei care sar când punem tigaia pe foc.
Acest efect care ne murdărește aragazul, pereții, mobila de bucătărie apare în momentul în care apa din alimente intră în contact cu uleiul încins din vasul de gătit. Există însă un truc ce ne scapă de această problemă.
Arma secretă a multor bucătari a fost dezvăluită într-un videoclip ce face furori în mediul online. Un utilizator al platformei TikTok a explicat ce ar trebui să facem cu bucățile de carne înainte de a le pune la prăjit.
Te-ar putea interesa și: Carnea pe care să o pui prima dată pe grătar, de fapt. Când se pun mititeii
Stropii de ulei apar din pricina temperaturilor diferite la care fierb apa și uleiul, 100 de grade versus 170 de grade. În momentul în care o picătură de apă ajunge în uleiul încins, vor sări imediat stropi.
Trucul pentru a evita acest fenomen este unul simplu. Nu trebuie decât să treci carnea prin făină și să pui puțină sare pe ea – două ingrediente care absorb apa. Înainte de acest pas, carnea trebuie uscată bine cu un prosop de bucătărie hârtie curat sau un șervețel din hârtie.
Dacă intră în contact cu pielea, uleiul încins poate cauza arsuri. Dacă rana nu este majoră, se recomandă să fie ținută câteva minute sub un jet de apă rece sau să se aplice peste ea o compresă sterilă. Cremele ce au ca ingredient principal aloe vera vor ajuta procesul de vindecare. Cele mai eficiente sunt, totuși, produsele create special pentru tratarea arsurilor.
Te-ar putea interesa și: Ține carnea în lapte înainte să o pui pe grătar. Secretul celor mai buni bucătari