19 dec. 2019 | 20:24

Guvernul Orban vrea să crească vârsta de pensionare a polițiștilor. La câți ani vor putea ieși la pensie

Știri generale
Guvernul Orban vrea să crească vârsta de pensionare a polițiștilor. La câți ani vor putea ieși la pensie

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul României intenționează să crească vârsta de pensionare a polițiștilor, întrucât în ultimii ani mai multe cadre din Ministerul Afacerilor Interne s-au pensionat la vârste cuprinse între 40 și 45 de ani și beneficiază de pensii uriașe.

Guvernul Orban vrea să crească vârsta de pensionare a polițiștilor

Ludovic Orban susține că în momentul în care s-a modificat prin OUG sistemul de calcul al pensiilor, din Ministerul Afacerilor Interne s-au pensionat mii de cadre cu funcții de conducere pentru a beneficia de condițiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanței.

„Ei au dat o ordonanță de urgență, dar înainte le-au permis tuturor celor au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42, 43, 45 de ani cu niște pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care, până la urmă, au pus în pericol viața, siguranța cetățeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană pentru apărarea ordinii publice, a vieții și siguranței cetățeanului.

Totul a fost o nebunie generalizată. Și aici o să intervenim prin lege atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate și care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor”, a declarat Ludovic Orban pentru RRA.

O altă problemă semnalată de premierul României este cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Orban susține că foarte multe persoane s-au pensionat anticipat beneficiind de condiții de reglementări speciale, dar ulterior s-au angajat în sistemul public și primesc și pensie și salariu.

„Interzicem cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Sigur că nu interzicem oamenilor să lucreze în sectorul public, dacă vor să-și continue activitatea în sectorul public, nu avem nimic împotrivă, cu o singură condiție: nu le mai plătim pensia cât timp ocupă funcția publică, urmând ca ulterior, în funcție de anii în plus vechime pe care i-au lucrat, să le crească pensia când se vor pensiona”, a mai spus Orban.

Parteneri
Cine a prins buchetul de mireasă la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
Redactia.ro
Sucul bogat în vitamina A care te va ajuta să scapi complet de petele de pe față
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Modificare în legea circulației. Decizia îi vizează pe toți șoferii
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
Elena Udrea l-a fermecat. S-a aflat acum adevărul despre Băsescu și blonda de la Cotroceni
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DECIZIE FINALĂ privind SCHENGEN! Anunțul MOMENTULUI pentru ROMÂNIA
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro