30 apr. 2023 | 16:06

Ține carnea în lapte înainte să o pui pe grătar. Secretul celor mai buni bucătari

Sfaturi Culinare
Ține carnea în lapte înainte să o pui pe grătar. Secretul celor mai buni bucătari
De ce să ții carnea în lapte înainte de a o pune pe grătar

Fie că este vorba de o cină mică în familie sau de o petrecere cu prietenii, grătarul este întotdeauna o alegere bună. Însă unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de a obține preparate delicioase, este felul în care pregătim carnea pentru a fi gătită. Iată, așadar, de ce e bine să o ții în lapte, înainte de a o pune pe grătar. Secretul marilor chefi bucătari!

De ce să ții carnea în lapte înainte să o pui pe grătar

Atunci când vine vorba de o mâncare bună, gustul este cel mai important aspect, urmat îndeaproape de consistență. Găsirea unor tehnici bune pentru a le realiza pe amândouă poate fi dificilă, dar ele trebuie să fie luate în considerare cu atenție atunci când dorești să pui pe masă o friptură ca la carte.

Dacă preparare cărnii la grătar este una din metodele tale preferate de a consuma friptura, ei bine, în rândurile de mai jos îți vom dezvălui un secret al marilor bucătari.

Avem pentru tine cea mai bună metodă de a frăgezi carnea înainte de a o pune pe focul încins, astfel încât să ți se topească în gură în momentul în care o savurezi. Pe deasupra, te vei alege și cu multe laude din partea celorlalți invitați de la masă.

Citește și: Cu ce să ungi grătarul înainte să pui carnea. Vei avea cele mai gustoase fripturi

Secretul marilor bucătari

Printre cele mai eficiente metode de frăgezire a cărnii este cea în care se folosește laptele. Rezultatul este unul cu adevărat delicios. Așadar, pentru început, trebuie să fierbi un litru de lapte și să îl dai în clocot o singură dată.

Oprește apoi focul și adaugă două linguri de tărie (coniac sau whisky), pune carnea în amestec și las-o să se marineze preț de aproximativ o oră. După ce a trecut timpul, o poți condimenta pentru grătar, după preferințe.

De asemenea, o altă variantă excelentă de a frăgezi carnea este să o pui în vin, bere sau apă minerală de cu o zi înaint. O poți condimenta apoi cu cu piper, busuioc, coriandru, foi de dafin, boia de ardei iute. Ideal ar fi ca, înainte de a o condimenta, să o bați cu un ciocan de șnițele pentru a se pătrunde mai bine.

Citește și: Cât se țin micii pe grătar. Secretul ca să iasă suculenți și gustoși

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Elena Udrea, mesaj tulburător de ziua fiicei sale
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL TOTAL! Alertă la NIVEL INTERNAȚIONAL
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro