27 apr. 2023 | 15:43

E anunţul zilei, se recalculează pensiile. Milioane de români vor primi mai mulţi bani

Social
E anunţul zilei, se recalculează pensiile. Milioane de români vor primi mai mulţi bani
Milioane de români vor avea pensii recalculate

Vești bune pentru pensionarii români. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, spune că cei ieșiți din câmpul muncii vor primi mai mulți bani odată cu noua reformă, urmând ca până în septembrie toate dosarele să fie deja evaluate. Sunt vizați aproximativ 5 milioane de români.

Românii vor primi pensii mai mari după recalculare

Vin veşti bune pentru pensionari de la președintele Casei de Pensii. Noua reformă a pensiilor aduce venituri lunare mai mari pentru unii români, iar acest lucru se va întâmpla chiar din septembrie 2023.

Potrivit lui Daniel Baciu, aproximativ 5 milioane de dosare vor fi evaluate și, spune el, nicio pensie nu va scădea, iar „pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare”. Procesul de recalculare a început deja de ceva timp..

„Acest proces de evaluare este unul premergător recalculării tuturor dosarelor de pensie aflate în plată, care se va face în baza noii legi a pensiilor privind sistemul public de pensii.

Colegii mei lucrează foarte intens, am depășit 75%, ne apropiem de un procent de aproape 80%, pot să spun că unele case de pensii au depășit chiar 80% din numărul total de dosare pe care le au de evaluat (..).

Urmărim două lucruri foarte importante: în primul rând, corectăm toate dosarele aflate în plată, separăm stagiile de cotizare contributive şi necontributive, pentru că noul act normativ va avea o nouă componentă de contributivitate față de ce avem în prezent (..)

Avem deja angajați, 1.000 de oameni lucrează special pentru această operațiune. În momentul de față, numărul total de dosare de evaluat este undeva la 4,7 milioane și ne apropiem de 3,5 milioane de dosare evaluate.”, a declarat preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu.

„Pensiile cu un cuantum inferior vor crește. Nicio pensie nu va scădea”

Oficialul a dat asigurări că în urma procesului de recalculare nicio pensie nu va scădea. Prin această etapă se urmărește ajustarea veniturilor, având în vedere că de-a lungul timpului s-a creat o serie de inechități în sistemul public de pensii.

În prezent, există români care au pensia calculată pe diferite acte normative, „astfel încât la aceeași contributivitate, practic la același număr de puncte există cuantumuri de pensie diferite”, mai spune președintele CNPP.

Citește și: Veste majoră despre cumulul pensie – salariu. Românii trebuie să afle imediat

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Provocarea Netflix: O comedie horror, cu personaje savuroase
EVZ.ro
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Schimbare imensă la RAR. Anunț pentru românii cărora le expiră inspecţia tehnică periodică la mașină
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
Se dă o PENSIE MAI MARE pentru acești vârstnici
Mediaflux
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro