Reputatul chef bucătar Jamie Oliver a împărtășit cu toți cei care îl urmăresc în mediul online cum se prepară celebrele lui clătite în stil american, pe care le-a descris drept „frumos pufoase și groase”. Iată ce trebuie să știi. Cu aceste trucuri nu vei putea da greș.
Clătitele americane au căpătat mare notorietate în ultimii ani, iar cheful britanic Jamie Oliver le-a mărturisit fanilor săi câteva dintre secretele sale culinare de excepție. Cum prepari cele mai pufoase și aromate clătite americane, în acele dimineți când ai poftă de ceva bun și dulce?
Nu uita că poți prepara clătite și pentru brunch, nu neapărat doar pentru micul dejun. Sunt gata în aproximativ 20 de minute și nu necesită pregătirea unor ingrediente pretențioase.
Pentru a face clătite americane, maestrul bucătar din Marea Britanie folosește patru ingrediente esențiale pe care le vei găsi, cel mai probabil, la tine în frigider sau debara.
Rețeta lui Jamie Oliver este gândită pentru porțiile a patru persoane, însă cantitățile pot fi modificate în funcție de preferințele și apetitul fiecăruia.
Iubitorii de clătite se pot delecta cu numeroase toppinguri, atât dulci cât și sărate. Bucătarul britanic a sugerat să le asocieze cu „fructe, o cupă de crème fraîche, bacon, sirop, tot felul”.
Așadar, pentru a pregăti clătitele americane, vei avea nevoie doar de câteva ingrediente de top, precum:
Citește și Secretul celor mai bune clătite americane. Așa vor ieși fragede și pufoase
Pentru începute, vei separa ouăle, punând albușurile într-un bol și gălbenușurile în alt vas. Apoi, se adaugă făina, praful de copt și laptele peste gălbenușuri. Amesteci foarte bine, până ce vei obține un aluat omogen.
În continuare, vei bate spumă albușurile cu un praf de sare de mare, după care le vei turna în aluat. Vei încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu, în care vei turna o parte din aluat și vei forma clătitele.
Le lași câteva minute până ce se rumenesc și devin aurii. În continuare este important să alegi ce aromă le vei da clătitelor americane.
Posibilitățile sunt numeroase. Unele dintre preferatele marelui bucătar Jamie Oliver includ porumb proaspăt, slănină crocantă sau pancetta, afine, banane, măr înăbușit și ciocolată rasă.
Mai departe, vei presăra aroma aleasă pe partea crudă a clătitelor, înainte de a le întoarce pe partea cealaltă. Vei continua să le prăjești până când ambele părți vor căpăta o culoare aurie.
La final, secretul gustului unic constă în stropirea clătitelor americane cu un strop de sirop de arțar, un buton de unt sau puțină frișcă.