22 apr. 2023 | 16:27

Doliu imens în lumea cinematografiei. S-a stins din viață unul dintre cei mai iubiți actori de comedie din Regatul Unit

Diverse
Doliu imens în lumea cinematografiei. S-a stins din viață unul dintre cei mai iubiți actori de comedie din Regatul Unit
Barry Humphries a fermecat cu jocul său Familia Regală!

Unul din cei mai importanți actori britanici, conform anunțului făcut de familie, a încetat din viață. Barry Humphries a murit într-un spital din Sydney la vârsta de 89 de ani, înconjurat de familie.

Barry Humphries, geniul din spatele personajului „Dame Edna Everage”

Cu peste 70 de ani pe scenă, a fost un entertainer până în măduva oaselor, a făcut turnee până în ultimul an de viață și a planificat mai multe spectacole care, din păcate, nu vor mai avea loc. „Dame Edna Everage” rămâne cea mai identificabilă invenție a lui Barry Humphries.

Dar pentru mulți fani, personajul care și-a început viața ca o gospodină din Melbourne în anii 1950 nu a fost nici măcar cea mai mare operă a sa.

Vezi și: Doliu în muzica internațională. A murit un cântăreț de doar 46 de ani, a fost în concert și în România

În timp ce părul liliachiu al Ednei, ochelarii cu ochi de pisică și rochiile țipătoare au devenit recunoscute la nivel internațional de-a lungul deceniilor, Barry Humphries avea mai mult de un singur număr în repertoriul său.

Pentru unii, un alt personaj avea să devină emblematic. Este vorba de „atașatul cultural” necizelat și alcoolic, Sir Les Patterson, cu fața pestriță, garderoba plină de mâncare și dinții de piatră de mormânt pătați, a fost chiar mai memorabil.

Pentru alții, cel mai îndrăgit alter-ego al său a fost bunicul Sandy Stone, un militar întors în armată, îmbrăcat în halat și care reducea publicul la lacrimi cu monologurile sale blânde.

A fost un intelectual public

Dar Barry Humphries a fost chiar mai mult decât suma acestor părți strălucitoare. A fost un actor de teatru muzical de succes, un peisagist talentat, producător de film, autor și scenarist.

Deși nu a primit cu plăcere acest titlu, a fost un intelectual public. Departe de lumina reflectoarelor, a fost un cititor vorace și un colecționar de cărți rare, soț al celei de-a patra soții, Lizzie Spender, și tată a patru copii.

Vezi și: Doliu uriaș în lumea filmului. A murit actorul care a jucat alături de Maia Morgenstern în ‘Patimile lui Iisus’

Barry Humphries a mulțumit recent unui editorialist de bârfe pentru că nu l-a numit „vedetă”, dar realizările sale fac acest lucru imposibil. El a fost o figură a scenei britanice de divertisment timp de șapte decenii și a devenit un adevărat star internațional.

Barry Humphries a murit la vârsta de 89 de ani

Barry Humphries a murit la vârsta de 89 de ani, după ce a fost spitalizat la începutul acestei săptămâni din cauza unor complicații în urma unei operații la șold. Comediantul a decedat la spitalul St Vincent din Sydney, înconjurat de familie, inclusiv de soția sa în vârstă de 30 de ani, Lizzie Spender.

Timp de câteva săptămâni, actorul a dat la o parte îngrijorările legate de gravitatea stării sale, dar sâmbătă, înainte de prânz, un purtător de cuvânt a confirmat că a murit. Humphries s-a împiedicat de un covor în timp ce se întindea după o carte în luna februarie și a fost operat la St Vincent’s, unde a fost reinternat săptămâna aceasta.

La sfârșitul lunii martie, Barry Humphries i-a spus lui Andrew Hornery, de la Nine Entertainment, că se aștepta să revină în formă în câteva săptămâni, dar din păcate nu și-a mai revenit.

„A fost complet el însuși până la sfârșit, fără să-și piardă niciodată mintea strălucitoare, spiritul său unic și generozitatea spiritului.”, a declarat familia sa într-un comunicat, conform DailyMail.

Barry Humphries a fermecat familia regala din UK

Barry Humphries alături de Regele Charles si Regina Camilla

A fermecat cu jocul său Familia Regală

Barry Humphries s-a împrietenit cu mulți dintre cei mai buni comedianți, artiști, muzicieni și scriitori ai generației sale și a fermecat majoritatea membrilor Familiei Regale Britanice, de la Regina Mamă la Regele Charles al III-lea și Prințesa Diana.

Viața sa lungă nu a fost numai distracție și râsete. În tinerețe, Humphries a fost un alcoolic înrăit, dar a renunțat la băutură după o beție epică la începutul anilor 1970, când a fost lovit și găsit inconștient într-un canal.

Vezi și: Nostradamus, profeţie neaşteptată despre Regele Charles al III-lea. Motivul pentru care nu va domni mult. Cine îi va lua locul

Biografa Anne Pender a scris în 2010 că Humphries a fost atât „cel mai important comediant care a apărut de la Charlie Chaplin încoace, cât și cea mai importantă figură teatrală a timpului nostru”.

Ca Dame Edna, a fost unul dintre cei mai populari invitați obișnuiți ai prezentatorului britanic de talk-show Michael Parkinson, iar Dame Edna a apărut chiar și în serialul american de comedie Ally McBeal.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Diana Șoșoacă a dat cărțile pe față. România, sub protectoratul Rusiei
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Fiul Elodiei Ghinescu are o nouă identitate. Bunica lui nu l-a mai văzut de zece ani
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
O dau la pace? Kremlinul, anunț despre încheierea războiului din Ucraina
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se SCHIMBĂ REGULILE la PENSIE! Anunțul Casei de Pensii pentru seniori
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro