14 apr. 2023 | 08:51

Ingredientul pe care Chef Florin Dumitrescu îl pune în cozonac. Aşa iese aromat, va avea un gust special

Sfaturi Culinare
Ingredientul pe care Chef Florin Dumitrescu îl pune în cozonac. Aşa iese aromat, va avea un gust special
Ingredientul pe care Chef Florin Dumitrescu îl pune în cozonac

Paștele se apropie cu pași repezi, iar după o perioadă lungă de post, gospodinele urmează să pună pe masa festivă fel și fel de bucate alese. Printre preparatele tradiționale specifice acestei sărbători se numără și cozonacul, care este nelipsit din casele românilor. Iată care sunt secretele celebrului Chef Florin Dumitrescu pentru cel mai bun și aromat cozonac.

Rețetă de cozonac pufos a la Chef Florin Dumitrescu

Celebrul jural al emisiunii Chefi la Cuțițe de la Antena 1 are câteva trucuri la care apelează atunci când pregătește cozonacul. Florin Dumitrescu ține cont de câțiva pași simpli, care te ajută să obții un desert delicios într-un timp scurt. Ce ingredient trebuie să adaugi neapărat de acum la cozonac.

Ingrediente:

  • 500 g de făină
  • 2 ouă
  • 20 g de drojdie
  • 150 ml de lapte
  • 100 ml de apă
  • 400 g de miez de nucă
  • coaja de la o portocală
  • 100-150 g de zahăr brun
  • 200 g de unt
  • o linguriță de scorțișoară
  • cuișoare – ingredientul secret

Mod de preparare

Primul pas este amestecarea făinii cu untul până se obține o compoziție omogenă. Mai apoi, într-un alt vas, se dizolva drojdia în lapte, peste care se adaugă un gălbenuș de ou și zahăr brun.

După ce ambele compoziții sunt bine amestecate, se omogenizează și se trece la frământarea aluatului. Chef Florin Dumitrescu recomandă ca acesta să nu frământat prea mult, ci doar cât să se poată lucra cu el. Mai apoi, el trebuie lăsat la rece pentru cel puțin 20 de minute.

Între timp, se trece la pregătirea umpluturii pentru cozonac. Într-un vas cu apă se pune zahăr brun, nuca măcinată și cuișoarele și se amestecă pentru ca zahărul să se topească. Siropul obținut se amestecă apoi cu scorțișoara și coaja de portocală.

După ce umplutura este gata, se trece la pregătirea aluatului. Se taie o bucată și se frământă, se pune amestecul și se închide la capete. Se repetă și cu cealaltă parte, după care se rulează.

Înainte de a ajunge la cuptor, este bine ca acesta să mai stea încă 30 de minute în tavă, la rece. De asemenea, preparatul ar trebui uns cu ou înainte de a se da la copt. Se lasă la gătit circa 40 – 45 de minute, până când trece testul scobitorii.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Rețeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Toți românii vor să o prepare

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Eclipsa solară aduce mari transformări. Persoanele care își schimbă cariera
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Acasă la Teo Trandafir. Cum arată vila în care locuiește cu fiica ei adolescentă. A adoptat-o de mică, i-a oferit totul, iar imaginile vorbesc de la sine
Avantaje
GEST ȘOCANT al familiei STELEI POPESCU! Teribil ce s-a ÎNTÂMPLAT la MORMÂNTUL ACTRIȚEI
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro