02 apr. 2023 | 18:10

Rețeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Toți românii vor să o prepare

Diverse
Rețeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Toți românii vor să o prepare
Rețeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște

O rețetă specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Preparatul, inspirat din colecția regretatului Radu Anton Roman, va fi, fără doar și poate, vedeta mesei.

Rețeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu pentru masa de Paște

A început numărătoarea inversă până la Paște 2023, iar gospodinele din toate colțurile țării au început deja să facă listele de cumpărături pentru preparatele pe care le vor pune pe masă pentru familie și musafiri.

Celebrul chef de la Antena 1 a dezvăluit, pe o platformă de social media, care este rețeta pe care mizează în acest an: plăcinta de berbecuț.

Acest preparat culinar special a fost inspirat dintr-o carte de bucate semnată de regretatul Radu Anton Roman, pe care l-a admirat mereu.

„Am reinterpretat reţeta sa, am adăugat ceva din stilul meu. (…)

Cum reuşesc să scot plăcinta de berbecuţ din cuptor, o las la răcit 24 de ore, apoi o pun la copt pe vatră, într-un aluat de pită”, explică îndrăgitul bucătar”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe reţelele sociale.

Pentru a prepara aluatul, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • 350 grame de făină
  • 150 grame de unt
  • 100 mililitri de apă
  • 20 grame de drojdie

Te-ar putea interesa și: De ce să nu comanzi niciodată ciorbă la restaurant. Ingredientul dăunător pe care îl pun bucătarii în ea, dezvăluit de Chef Florin Dumitrescu

Mod de preparare

Cele patru ingrediente se mixează, până se obține un amestec omogen. Se pune carnea la tocat, cu nuci, migdale, ceapă şi mărar. Secretul, dezvăluie chef Florin Dumitrescu, este să folosim carne de berbecuț cu grăsime.

„Folosesc pulpă de berbecuţ, neapărat cu grăsime”, a precizat celebrul chef.

Aluatul se împarte apoi în patru bucăți egale, de câte o sută de kilograme, care se lasă la dospit în jur de o jumătate de oră. În cele 30 de minute, carnea măcinată amestecată cu toate mirodeniile se va „odihni”, îmbogățindu-și astfel aroma. Condimentele folosite sunt: un vârf de cuțit de nucșoară și un vârf de cuțit de scorțișoară, sare și piper măcinat.

După ce coca a crescut suficient, se ia câte o bucată și se întinde cu mâna, presând. Pe fiecare se pune carnea, într-un strat destul de gros, de aproximativ un centimetru. Se presară puțin cimbru proaspăt peste fiecare plăcintă, se ung cu ulei de măsline și ou bătut și apoi se pun la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20-30 de minute.

Te-ar putea interesa și: Greşeala care îţi strică imediat salata de boeuf. Cum se pun legumele, de fapt. Chef Florin Dumitrescu îţi spune secretul lui

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Ce secret ascunde biserica din România unde află mormântul lui Arsenie Boca. Care este programul de vizitare al mănăstirii care are o istorie fascinantă
Click.ro
Mesajul Germaniei pentru Putin: Retrageți-vă trupele din Ucraina și începeți negocierile cu Kievul
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Băieții cei mari au făcut 'fortăreață' în jurul tatălui lor. Cum l-au onorat pe Silviu Prigoană în ultimul lui drum spre casă
Unica.ro
Niciun român n-a mai fost acolo. Adelina Pestrițu, destinație exclusivistă de ziua soțului
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Anunț de ultimă oră despre Elena Udrea. Ce a decis Instanța. Răsturnare de situație
Capital.ro
Silviu Prigoană, 8 căsnicii, 4 soții, 6 divorțuri. Prima soție l-a lăsat văduv, iar ultima i-a adus liniștea, până când moartea i-a despărțit. Cine sunt femeile care i-au marcat viața
Avantaje
SE TERMINĂ RĂZBOAIELE! DONALD TRUMP a dat vestea cea mare!
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Primele declarații ale Mihaelei Botezatu după moartea lui Silviu Prigoană. Ce se întâmplă cu fiii: ”Știm ce i-ai făcut lui tati”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro