02 apr. 2023 | 18:10

Rețeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Toți românii vor să o prepare

Diverse
Rețeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Toți românii vor să o prepare
Rețeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște

O rețetă specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Preparatul, inspirat din colecția regretatului Radu Anton Roman, va fi, fără doar și poate, vedeta mesei.

Rețeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu pentru masa de Paște

A început numărătoarea inversă până la Paște 2023, iar gospodinele din toate colțurile țării au început deja să facă listele de cumpărături pentru preparatele pe care le vor pune pe masă pentru familie și musafiri.

Celebrul chef de la Antena 1 a dezvăluit, pe o platformă de social media, care este rețeta pe care mizează în acest an: plăcinta de berbecuț.

Acest preparat culinar special a fost inspirat dintr-o carte de bucate semnată de regretatul Radu Anton Roman, pe care l-a admirat mereu.

„Am reinterpretat reţeta sa, am adăugat ceva din stilul meu. (…)

Cum reuşesc să scot plăcinta de berbecuţ din cuptor, o las la răcit 24 de ore, apoi o pun la copt pe vatră, într-un aluat de pită”, explică îndrăgitul bucătar”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe reţelele sociale.

Pentru a prepara aluatul, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • 350 grame de făină
  • 150 grame de unt
  • 100 mililitri de apă
  • 20 grame de drojdie

Te-ar putea interesa și: De ce să nu comanzi niciodată ciorbă la restaurant. Ingredientul dăunător pe care îl pun bucătarii în ea, dezvăluit de Chef Florin Dumitrescu

Mod de preparare

Cele patru ingrediente se mixează, până se obține un amestec omogen. Se pune carnea la tocat, cu nuci, migdale, ceapă şi mărar. Secretul, dezvăluie chef Florin Dumitrescu, este să folosim carne de berbecuț cu grăsime.

„Folosesc pulpă de berbecuţ, neapărat cu grăsime”, a precizat celebrul chef.

Aluatul se împarte apoi în patru bucăți egale, de câte o sută de kilograme, care se lasă la dospit în jur de o jumătate de oră. În cele 30 de minute, carnea măcinată amestecată cu toate mirodeniile se va „odihni”, îmbogățindu-și astfel aroma. Condimentele folosite sunt: un vârf de cuțit de nucșoară și un vârf de cuțit de scorțișoară, sare și piper măcinat.

După ce coca a crescut suficient, se ia câte o bucată și se întinde cu mâna, presând. Pe fiecare se pune carnea, într-un strat destul de gros, de aproximativ un centimetru. Se presară puțin cimbru proaspăt peste fiecare plăcintă, se ung cu ulei de măsline și ou bătut și apoi se pun la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20-30 de minute.

Te-ar putea interesa și: Greşeala care îţi strică imediat salata de boeuf. Cum se pun legumele, de fapt. Chef Florin Dumitrescu îţi spune secretul lui

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
O zodie va trece printr-o lecție karmică intensă la final de 2024, care îi va aduce multă suferință. Se va afla la răscrucea destinului, va fi nevoită să-și confrunte greșelile din trecut și să plătească pentru ele
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Adevărul despre banii românilor. Mesaj clar de la Banca Națională
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Trupa Proconsul este în doliu. A murit marele artist: Cu profundă durere, am aflat azi...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro