O rețetă specială a lui Chef Florin Dumitrescu face furori de Paște. Preparatul, inspirat din colecția regretatului Radu Anton Roman, va fi, fără doar și poate, vedeta mesei.
A început numărătoarea inversă până la Paște 2023, iar gospodinele din toate colțurile țării au început deja să facă listele de cumpărături pentru preparatele pe care le vor pune pe masă pentru familie și musafiri.
Celebrul chef de la Antena 1 a dezvăluit, pe o platformă de social media, care este rețeta pe care mizează în acest an: plăcinta de berbecuț.
Acest preparat culinar special a fost inspirat dintr-o carte de bucate semnată de regretatul Radu Anton Roman, pe care l-a admirat mereu.
„Am reinterpretat reţeta sa, am adăugat ceva din stilul meu. (…)
Cum reuşesc să scot plăcinta de berbecuţ din cuptor, o las la răcit 24 de ore, apoi o pun la copt pe vatră, într-un aluat de pită”, explică îndrăgitul bucătar”, a spus chef Florin Dumitrescu, pe reţelele sociale.
Pentru a prepara aluatul, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Te-ar putea interesa și: De ce să nu comanzi niciodată ciorbă la restaurant. Ingredientul dăunător pe care îl pun bucătarii în ea, dezvăluit de Chef Florin Dumitrescu
Cele patru ingrediente se mixează, până se obține un amestec omogen. Se pune carnea la tocat, cu nuci, migdale, ceapă şi mărar. Secretul, dezvăluie chef Florin Dumitrescu, este să folosim carne de berbecuț cu grăsime.
„Folosesc pulpă de berbecuţ, neapărat cu grăsime”, a precizat celebrul chef.
Aluatul se împarte apoi în patru bucăți egale, de câte o sută de kilograme, care se lasă la dospit în jur de o jumătate de oră. În cele 30 de minute, carnea măcinată amestecată cu toate mirodeniile se va „odihni”, îmbogățindu-și astfel aroma. Condimentele folosite sunt: un vârf de cuțit de nucșoară și un vârf de cuțit de scorțișoară, sare și piper măcinat.
După ce coca a crescut suficient, se ia câte o bucată și se întinde cu mâna, presând. Pe fiecare se pune carnea, într-un strat destul de gros, de aproximativ un centimetru. Se presară puțin cimbru proaspăt peste fiecare plăcintă, se ung cu ulei de măsline și ou bătut și apoi se pun la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 20-30 de minute.
Te-ar putea interesa și: Greşeala care îţi strică imediat salata de boeuf. Cum se pun legumele, de fapt. Chef Florin Dumitrescu îţi spune secretul lui