Gătitul este foarte bun și relaxant, dar munca grea vine după, când trebuie toate curățate și puse la loc. Mai ales dacă folosim ulei! Din fericire, există metode de a prăji fără a stropi totul în jurul aragazului. Iată un truc secret care îți poate veni în ajutor. Ce ingredient trebuie să folosești.
Gătirea alimentelor în ulei aduce foarte multă murdărie în bucătărie, acei stropi sărind peste tot. Din fericire, însă, există metode de a evita acest lucru.
Dar hai să vedem întâi de ce se formează acei stropi. Ei bine, știm cu toții că apa și uleiul nu se amestecă, lucru valabil și când vine vorba de gătit. Este suficient să punem o picătură de apă în ulei încins și vom vedea cum imediat vor sări stropi peste tot. De aceea, înainte de a adăuga legumele sau carnea în tigaie, este indicat să le uscăm bine cu un prosop de bucătărie.
Totodată, un truc eficient prin care să putem evita stropirea cu ulei a tuturor obiectelor din jur este să presărăm în tigaie sare sau făină, ele absorbind apa. Astfel, când uleiul începe să se încingă, pune praf de sare sau de făină, și vei vedea cum vor atrage apa pe care alimentele o conțin.
Stropii de ulei care sar pot deveni o problemă atunci când gătești în bucătărie, motiv pentru care venim cu alte câteva trucuri care să te ajute să previi acest lucru: