De Paște, gospodinele se întrec în preparate care mai de care mai gustoase pentru a își surprinde rudele și invitații. Așadar, drobul de miel, alături de ouăle roșii, friptura, cozonacul, pasca sunt nelipsite de mesele festive. În rândurile de mai jos, îți vom dezvălui o rețetă de drob de miel pufoasă, care sigur va fi pe placul tuturor. Îți va reaminti de preparatele bunicii.
Drobul este un preparat culinar tradițional românesc, specific pentru sărbătorile pascale. Așadar, dacă și tu vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu acest fel de mâncare, dar nu știi care este secretul ca să iasă extrem de pufos, îți vom dezvălui noi în rândurile de mai jos.
Ingrediente:
Pentru început, se spală organele și prapurul în mai multe ape și, în timp ce se pregătește compoziția pentru drob, acesta se ține într-un castron cu apă rece și puțin oțet.
Se trece la fierberea organelor în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. Când sunt gata, se scot la răcit, într-un vas mare, după care se dau prin mașina de tocat carne (inima, ficatul, plămânii).
Citește și: Friptură de miel perfectă pentru masa de Paște? Cu asta trebuie să o ungi, de fapt
În compoziția obținută se adaugă ouăle crude care, atenție, trebuie bătute foarte bine înainte, în acel fel drobul urmând a ieși extrem de pufos. De asemenea, se pune puțin miez de pâine muiat în lapte, sare, un praf de piper, smântână și verdeată – mărar, pătrunjel, ceapă verde și usturoi verde tocate mărunt cu o parte din cozi.
Mai departe, se unge forma cu untură sau ulei, se pune prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. Se pune apoi o parte din umplutură, se pun ouăle fierte, întregi sau înjumătățite, apăsând ușor, după care se completează cu restul de compoziție.
Citește și: Drob de pui, reţetă pentru Paşte. Ce să pui în el ca să nu se sfărâme, ingredientul secret
La final, preparatul se dă la cuptor, la o temperatura de 175 grade C timp de 30 minute.