Românii obișnuiesc să mănânce de Paște diverse preparate din miel. Anul acesta, însă, carnea de miel va fi mai scumpă ca niciodată. Care este supermarketul în care kilogramul de carne de miel ajunge la 50 de lei.
Sărbătoarea Învierii Domnului din acest an se anunță a fi mai scumpă ca niciodată, în contextul creșterilor de preț la alimente, servicii, carburanți, energie electrică, gaze…etc.
Românii se confruntă cu prețuri mai mari ca niciodată la mai toate alimentele, astfel că mielul se anunță a fi un produs de lux în acest an. Deja unele magazine au scos la vânzare carne de miel, însă prețul este unul foarte mare.
Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la cea mai importantă sărbătoare creștină, Învierea Domnului Iisus, iar românii au început să facă planuri pentru masa de Paște.
Cum toate alimentele sunt la preț dublu față de anul trecut, inclusiv verdețurile, nici carnea de miel nu face excepție, astfel că românii vor fi nevoiți să apeleze la alte alternative.
Spre exemplu, în Piața și în Hala Obor, un kilogram de carne de miel costă 45 de lei, însă prețurile din supermarket sunt chiar mai mari.
Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a publicat imagini care arată că un kilogram de carne de miel în carcasă se vinde în Carrefour cu 48,90 de lei, în timp ce în alte piețe costul pentru carnea de miel variază între 39,99 și 41 de lei pe kilogram.
Aceste prețuri foarte mari reprezintă o problemă majoră pentru mulți români, care se confruntă deja cu dificultăți financiare cum n-au mai fost, aduse de pandemia de coronavirus, scumpirea gazelor și a energiei electrice, precum și de războiul din Ucraina.
Românii sunt năpăstuiți și spun că nimeni nu se va înghesui să cumpere, astfel că magazinele vor rămâne cu marfa pe rafturi.
„Anul trecut era la reducere 50% după Paște, n-o cumpără nimeni! Păi de să cumpărăm proaspătă la un preț rezonabil? Preferă s-o arunce!”, a scris un internaut, la fotografia publicată pe pagina de Facebook a Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.
Probabil că mulți dintre români se vor îndrepta pentru cumpărarea de miei direct către producători, în speranța că prețul va fi mai mic.
Alții vor cumpăra carne de miel atât cât le permite bugetul, în timp ce o altă categorie va pune pe masa de Paște preparate de porc sau de pui.