02 apr. 2023 | 15:40

Cum să cultivi roșii dacă stai la bloc. Secretul prin care vor fi roditoare tot anul

Diverse
Cum să cultivi roșii dacă stai la bloc. Secretul prin care vor fi roditoare tot anul
Playtech Știri îți explică cum să cultivi roșii dacă stai la bloc. Procedând astfel, te vei bucura de rod tot anul.

Dacă nu locuiești la casă, dar îți place grădinăritul, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum să cultivi roșii dacă stai la bloc. Ținând cont de câteva detalii, poți să te bucuri de rod pe parcursul întregului an. Iată ce trebuie să faci!

Cum să cultivi roșii dacă stai la bloc

Roșiile sunt legume care, în mod tradițional, se cultivă în grădină, în locuri bine luminate și călduroase. Faptul că se pot dezvolta și la interior este mai puțin cunoscut de români. Când spunem acest lucru, nu ne referim la construirea de sere, ci la a îngriji roșiile chiar în apartament, ca și cum ar fi flori normale.

Așadar, dacă îți plac roșiile, dar locuiești la bloc, nu trebuie să renunți la planul tău de cultivare. Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi cum poți să crești legumele la interior, în așa fel încât să dea rod bogat tot anul. Trebuie să respecți câteva condiții, care au legătură inclusiv cu lumina și căldura pe care le primesc plantele.

Înainte de a vorbi despre cum să cultivi roșiile la bloc, trebuie precizat un avantaj al acestei practici. Plantele crescute în interior sunt foarte puțin expuse dăunătorilor, în comparație cu cele din grădină. Astfel, ai oportunitatea de a avea roșii proaspete, sănătoase, pe tot parcursul anului.

Ca să te bucuri de rod mereu, trebuie să fii foarte atent să asiguri condițiile de iluminare necesare roșiilor. Este bine să investești și într-un sol potrivit. Altfel, riști ca planta să moară chiar înainte de a-ți oferi primele fructe.

Așa, vor rodi pe parcursul întregului an

Ce trebuie să faci, în primul rând, este să alegi ghiveciul potrivit pentru roșii. Este indicat să optezi pentru unul mare, cu un diametru de cel puțin 35 cm și o înălțime de aproximativ 30 cm. Ai grijă ca recipientul să prezinte opțiunea de drenaj, altfel umezeala va afecta planta.

Când plantezi roșia în ghiveci, umple recipientul cu compost organic, bine drenat. Apoi, toarnă deasupra lui pământ. După ce ai plantat răsadul, udă bine solul și asigură-te că apa se scurge în farfuria de sub ghiveci.

Lumina este, așa cum am mai spus, un factor esențial în cultivarea roșiilor la interior. Aceste legume au nevoie de cel puțin șase ore de lumină directă de la soare pe zi. Așadar, este bine să așezi ghiveciul în cea mai însorită zonă din garsoniera sau apartamentul tău. Dacă îl pui la o fereastră orientată spre sud, vei avea rod tot anul.

Citește și: Îngrășăminte naturale pentru roșii pe care le poți face acasă

Roșiile se dezvoltă bine în temperaturi cuprinse între 18 și 23 de grade Celsius. Poți asigura un mediu călduros pentru plante cu ajutorul iluminării artificiale. Ai grijă, totodată, să fie mereu hidratate. Udă roșiile de fiecare dată când solul e uscat, dar ai grijă să nu torni prea multă apă, ca acesta să rămână umed.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro